Search
Close this search box.

Duitse radiostations sluiten overeenkomst met FIFA over WK 2006

Dertien commerciële radiostations in Duitsland hebben, onder leiding van RTL, een overkomst gesloten met de wereldvoetbalbond FIFA over het WK voetbal 2006 in Duitsland. De regionale stations zullen allemaal door de FIFA worden aangemerkt als “Radio Broadcaster of the 2006 FIFA World Cup”, waardoor ze naast dat de publieke stations van de ARD, live verslaggeving mogen doen van de 64 voetbalwedstrijden tijdens het WK.

De dertien radiostations zullen overigens flink gaan samenwerken tijdens het WK. Zo zullen ze een gezamenlijke uitzendstudio in Berlijn inrichten. Andy Wenzel, stadionspeaker van het Duitse elftal, zal het voetbalcommentaar op de stations verrichten. En omdat de voetbalwedstrijden in stadions verspreidt over heel Duitsland gespeeld gaan worden stellen de radiostations hun verslaggevers ter beschikking aan de collega-stations, waardoor het mogelijk wordt om bij elke wedstrijd een reporter aanwezig te hebben om verslag te doen voor en na de wedstrijd.

De reclameverkoopmaatschappij “RTL Radiovermarktung” zal de reclameverkoop van de speciale WK uitzendingen op de stations gaan verzorgen.

Tot de dertien commerciële radiostations behoren: 104.6 RTL en 105’5 SpreeRadio in Berlijn, Hitradio RTL in Saksen, Hit-Radio Antenne in Nedersaksen, RTL Radio in Rheinland-Pfalz en het Saarland, Antenne Thüringen, Radio Brocken en 89.0 RTL in Saksen-Anhalt, Radio Hamburg, Antenne Mecklenburg-Vorpommern, Antenne Bayern, Antenne 1 in Stuttgart en Radio 7 in Ulm. [R.S./Radio.NL]

Gerelateerde berichten