Headlines uit de krant: donderdag 21 april

Een ‘oprecht christen’ heeft bij de Reclame Code Commissie een klacht ingediend tegen de laatste campagne van telecombedrijf Versatel. Versatel maakt sinds kort uitgebreid reclame voor zijn nieuwe dienst, waarbij adsl-abonnees toegang zullen krijgen tot de Nederlandse eredivisie. In de bewuste tv-spot wordt een hand van god gesuggereerd die een doelpoging van een Feyenoorder, die over het doel dreigt te gaan, toch in het doel doet belanden. Daarbij vraagt voetbalcommentator Hugo Walker zich af hoe het ‘in godsnaam mogelijk is dat dit zo maar kan’.

Vervolgens verschijnt het computermenu in beeld met de nieuwe Versatel-mogelijkheden. Hierbij geeft Versatel aan dat de optie ‘Hand van God’ nog niet beschikbaar is. Voor voetbalfans een duidelijke verwijzing naar het beruchte doelpunt dat Maradona op het WK van 1996 scoorde. Lees verder

DVD
Twee Amerikanen die illegale films op dvd hebben verkocht, zijn in China veroordeeld tot gevangenisstraffen en geldboetes. Volgens de Chinese politie hebben de twee Amerikaanse verdachten, Randolph Hobson Guthrie en Cody Abram Thrush, samen met twee Chinese handlangers ongeveer 180.000 dvd’s verkocht. Lees verder

ONM
De acteurs van ‘ONM’ zijn in paniek. De spelers van de tweede soap van ons land hebben gisteren te horen gekregen dat de zender Yorin nog steeds niet weet of ze in het nieuwe seizoen met de soap doorgaat. Eén van de toppers van de serie die, omdat alle acteurs zwijgplicht opgelegd hebben gekregen, niet met zijn naam in de krant wil: “We zijn allemaal op zoek naar ander werk. Het is een echte ramp. En dat terwijl de kijkcijfers en het marktaandeel zijn gestegen. Wat een vreselijke manier om de zomerstop in te gaan! Volgende week vrijdag lijkt de dag waarop wij definitief afscheid van elkaar moeten nemen.” Lees verder

Temptation
Sven en Sally, een van de twee Vlaamse koppels in het programma ‘Temptation Island’, zijn niet uit elkaar, maar ’testen hun relatie’. In de media verschijnen de afgelopen dagen geruchten dat het koppel al maanden uit elkaar was voor aanvang van het programma. “Dit is niet het geval”, vertelt persvoorlichtster Mabelie Bruijns van televisiezender Veronica. Het Vlaamse blad Dag Allemaal, te vergelijken met de Nederlandse Privé, meldt dat het koppel al ‘lang en breed gescheiden was’ en dat de twee ‘bewust waren gevraagd om het programma te kruiden’. Volgens Bruijns is het koppel gevraagd mee te doen, omdat ze het meest populaire koppel uit de Belgische versie van het programma ‘Het Blok’ waren. Lees verder

Henny
Wie zingt het allermooiste het Ave Maria? Die vraag staat centraal tijdens een religieus songfestival dat Henny Huisman op donderdag 5 mei presenteert en organiseert in de kapel bij het bedevaartsoord Onze Lieve Vrouw ter Nood in Heiloo. “Het Ave Maria bestaat in tal van uitvoeringen. Op de bruiloft van mijn dochters heeft Gerard Joling het gezongen en een groot koor zong het op de begrafenis van mijn vader. Telkens weet het lied mensen te ontroeren. Je hoeft er niet gelovig voor te zijn”, aldus Huisman , die door het Heiloose bedevaartsoord werd gevraagd om ter gelegenheid van het eeuwfeest een festiviteit te bedenken. Lees verder

GTST
Acteur Serge Henri Valcke krijgt een rol in ‘Familie’, de Vlaamse versie van ‘Goede tijden, slechte tijden’.”Ik speel de rol van een Franse kunstschilder die op Gran Canaria woont. Op een dag red ik een vrouw uit het water die haar geheugen kwijt is. Na zeven gelukkige jaren in Spanje, moeten we voor een tentoonstelling naar België en dan komt haar geheugen weer terug”, vertelt de acteur maandag aan Novum Nieuws. Lees verder

Paay
Zangeres Patricia Paay heeft een uitnodiging van het tv-programma ‘Villa Felderhof’ geweigerd. “Ik vind het een hele eer dat ze mij gevraagd hebben voor één van de best bekeken programma’s van de Nederlandse televisie, maar ik wil voorlopig niet meer in de publiciteit”, vertelt zij woensdag aan Novum Nieuws. In de bewuste uitzending zou de 56-jarige Paay naar Rik Felderhof en de villa in Frankrijk reizen met zanger Guus Meeuwis. Maar na diverse besprekingen met de redactie, besloot zij er toch maar vanaf te zien. “Ik geniet eigenlijk heerlijk van mijn leventje hier in Engeland. Zo’n programma, waarin je je ziel moet bloot leggen, voedt meteen weer alle roddelbladen. Die halen daar weer zoveel informatie uit en daar heb ik dus geen trek in”, vertelt de zangeres. Lees verder

Tineke
Presentatrice Tineke Verburg en voormalig RTL4-presentatrice Maja Eksteen treden regelmatig op in het land als zangduo. “Maja en ik zijn te boeken voor bedrijven en feesten, maar het zingen is vooral voor de leut. Je moet het niet te serieus nemen”, vertelt Verburg dinsdagavond in het tv-programma ‘Awick’ op de Amsterdamse zender AT5. Lees verder

The Box
Clipzender The Box heeft een aparte website Alexonthebox.nl in het leven geroepen die aansluit op de nieuwe programmering tussen 17.00 en 20.00 uur. De zender, eigendom van MTV, richt zich sinds 11 april op meiden tussen de zestien en vierentwintig jaar. De website gaat door waar de televisiezender stopt, zo belooft The Box. Zo is met het onderdeel ‘Alex on Topics’ een multiculturele hangout gecreëerd voor meiden. Daar kan verder worden gepraat over nieuwe, dagelijks wisselende, topics van de tv-zender. De vorm mag rauw zijn, maar respect blijft het kernwoord, aldus The Box. Lees verder

Spot
Reclame Code Commissie en telecombedrijf Versatel hebben tientallen klachten ontvangen over een reclamespot voor de rechtstreekse uitzendingen van het eredivisievoetbal. In de commercial tikt de ‘Hand van God’ een doelpoging van Feyenoorder Romeo Castelen binnen. Lees verder

Scarlet
Scarlet Telecom komt in ’triple play’ niet met tv via internet maar gaat klanten Digitenne aanbieden. Triple play is het gecombineerde aanbod van internettoegang, telefonie en digitale televisie. Scarlet sloot een distributieovereenkomst met Digitenne. Via zijn alles-in-een product Scarlet One verkoopt het telecombedrijf naast (vaste en mobiele) telefonie en ADSL, nu ook digitale televisie en radio via de ether. De klanten krijgen alle afrekeningen – telefonie mobiel en vast, ADSL telecom- en ISP-gedeelte en het Digitenne-abonnement – op één factuur, iets dat in Nederland nog een schaars geboden dienst is. Lees verder

Máxima
De rechtbank in Amsterdam heeft het gebruik van materiaal uit een van prinses Máxima gestolen digitale camera als onrechtmatig veroordeeld. Het weekblad Privé moet voor het gebruiken van de foto’s uit de camera een schadevergoeding van 15.000 euro betalen, SBS voor het gebruik van het filmpje 10.000 euro. Beide veroordeelden moeten ook met een rectificatie over de brug komen en mogen het materiaal nooit meer gebruiken. De camera werd vorig jaar in Argentinië van prinses Máxima gestolen. Het apparaat bevatte privé-opnamen van onder anderen prinses Amalia. Die werden al gauw her en der te koop aangeboden. Ondanks waarschuwingen tegen het gebruik maakten Privé en SBS opnamen toch openbaar. Lees verder

Kabel
Energiebedrijf ENECO kan vanaf juni niet meer de kabel voor tv en radio afsluiten bij mensen die de rekening voor verwarming of elektra niet hebben betaald. Kabelbedrijf Casema neemt de incasso en afsluiting van wanbetalers dan weer in eigen hand. Casema is de kabelaar in het grootste deel van de provincie Utrecht. Lees verder

Media
Chazia Mourali van RTL, Rick van Velthuysen van Radio 538 en Jean-Paul de Jong van FC Utrecht leiden op 20, 26 en 27 april debatten met leerlingen, ouders, leraren, schoolleiding, gemeente en politici. Lees verder

Pod
Naar radioprogramma’s uit de hele wereld luisteren op een iPod of een andere mp3-speler. Dat kan dankzij het door Adam Curry ontwikkelde Podcasting. Een radiorevolutie dient zich aan. Wie een half jaar geleden bij Google het woordje Podcasting intikte, vond waarschijnlijk geen enkel resultaat. Nu levert dezelfde zoekterm al enkele honderdduizenden hits op. Podcasting wint snel terrein. Het concept is heel eenvoudig. Radiomakers – podcasters – nemen een uitzending op en bieden die aan via internet in mp3-formaat. Lees verder

Blos
De Bergeijkse lokale omroep BLOS wil met een forse herstart haar activiteitenprogramma een nieuwe impuls geven. Daarvoor zijn goed opgeleide vrijwilligers nodig, en een aanmerkelijke investering in nieuwe apparatuur. Lees verder

Versatel
In de zomer begint Versatel voetbalwedstrijden uit te zenden via internet. Een belangrijke stap op het gebied van technologie, maar zal het ook honderdduizenden betalende kijkers trekken? ‘Waardevolle programma’s verdwijnen straks achter de decoder.’ Alle competitiewedstrijden live kunnen bekijken: een droom voor veel echte voetbalfans én iedereen die hooligans liever thuis op de bank ziet dan in een zondagmiddagtrein. Lees verder

TV
Het Duitse bedrijf Tvoon brengt software op de markt om opgenomen programma’s direct op de pc met anderen te delen. Een tv-zender begon een rechtszaak. Tvoon meldt op de site dat op 26 april de uitspraak van de Duitse rechtbank wordt verwacht. Tv-bedrijf Premiere, de grootste aanbieder van betaaltelevisie in Duitsland, vreest de software en eist een verbod op het uitbrengen ervan. Het gaat om een gratis te downloaden basispakket, dat het mogelijk maakt om, net als met Media Center van Microsoft, tv-programma’s vanuit een gids te programmeren voor digitale opname op de pc. Lees verder

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email