Headlines uit de krant: vrijdag 8 april

De NOS betaalt vanaf het seizoen 2006-2007 jaarlijks circa 26 miljoen euro voor het uitzenden van de Champions League. Eerder deze week werd bekend dat de publieke omroep de strijd om deze televisierechten had gewonnen van John de Mols Talpa en SBS. Eigenlijk wilde de NOS het bedrag geheim houden.

Omdat de verkoper van die rechten, de Europese voetbalbond UEFA, zou verbieden de prijs bekend te maken, wil de NOS niet zeggen hoeveel geld met de deal is gemoeid. Maar goed ingevoerde bronnen melden aan Elsevier dat het om 26 miljoen euro per jaar gaat. Lees verder 

Webcam
Een deel van het huwelijk van prins Charles en Camilla Parker Bowles is zaterdag live via de webcam te volgen. Het Britse bedrijf Network Webcams gaat twee krachtige webcams plaatsen op het dak van Macdonald Hotels dat tegenover Windsor Castle ligt, waar de plechtigheid zal plaats vinden. Lees verder

Huisman
Het weekblad Nieuwe Revu gaat in beroep tegen het vonnis in een kort geding dat televisiepresentator Henny Huisman had aangespannen tegen het weekblad. De rechter bepaalde dinsdag dat Nieuwe Revu een artikel waarin Huisman ,,een programmadief” werd genoemd, moet rectificeren. Lees verder 

MSN
De 4,5 miljoen Nederlandse gebruikers van MSN Messenger kunnen hun hart ophalen. Er is een nieuwe versie van het chatprogramma. Versie 7.0 van MSN Messenger is vanaf vandaag wereldwijd beschikbaar. Het gaat om de definitieve versie van MSN Messenger 7.0. Eerder had Microsoft al diverse bètaversies van het populaire instant messaging (im) programma uitgebracht. Lees verder

Vrouwen
‘Desperate Housewives’, de succesvolle Amerikaanse televisieserie, krijgt een tweede seizoen. Het eerste seizoen van de serie is sinds 1 maart te zien op de Nederlandse televisie. In Amerika trekt de serie wekelijks bijna 25 miljoen kijkers en staat daarmee op de vierde plaats van best bekeken series van het seizoen. Lees verder 

Fotograaf
De 18-jarige Samir A. heeft woensdag na zijn vrijlating uit de gevangenis een freelance fotograaf van De Telegraaf tegen de grond geslagen. A. werd buiten de poorten van het huis van bewaring opgewacht door een aantal journalisten. Lees verder 

AT5
Telecomconcern KPN bevestigt mediaberichten over verkennende gesprekken voor samenwerking tussen KPN-dochter XS4ALL en het Amsterdamse lokale televisiestation AT5. KPN-woordvoerder Bram Oudshoorn benadrukt echter dat er geen sprake is van een strategische interesse in content-productie. Lees verder 

TV
Uitgevers als Quote, Sanoma en De Telegraaf zijn zich er allemaal van bewust dat ze door de opkomst van digitale televisie iets met bewegende beelden moeten gaan doen. Maar hoe, daarover lopen de meningen uiteen. Er vol ingaan is in ieder geval geen optie. Lees verder

Film
Nederlandse dj Tiësto is binnenkort voor het eerst te zien in een speelfilm. De 36-jarige Tijs Verwest, die meerdere malen werd uitgeroepen tot beste club-dj van de wereld, maakt zijn opwachting in de tragikomedie It’s all gone Pete Tong. Dat liet distributeur A-Film donderdag weten. Lees verder 

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email