Headlines uit de krant: zaterdag 30 april

Belgacom zou Versatel willen overnemen. De Belgische zakenkrant De Tijd schreef vrijdag dat een overname past in de internationale strategie van het Belgische telecomconcern. Topman Didier Bellens heeft onlangs gezegd naar Nederland en Frankrijk te kijken.

Volgens de krant, die zich beroept op bronnen in de telecomsector, heeft Belgacom contact gehad met de ondernemer John de Mol, die een belang van 42 procent in Versatel heeft. Zou Belgacom het Nederlandse telecombedrijf in handen willen krijgen, dan moet het in ieder geval met De Mol als grootaandeelhouder overeenstemming bereiken. Lees verder

Drukkerij
De drukkerijen van de Noordelijke Dagblad Combinatie (NDC) in Groningen en Leeuwarden gaan samen op in een grote nieuwe drukkerij. Dat heeft een woordvoerder van de NDC in Groningen woensdag bekendgemaakt. Waar de nieuwe drukkerij komt te staan, is nog niet bekend. Wel is duidelijk dat de samenvoeging waarschijnlijk arbeidsplaatsen kost. Hoeveel is echter niet bekend. De nieuwe drukkerij moet in 2010 gaan draaien. Lees verder

Peter
Misdaadverslaggever Peter R. de Vries heeft zijn eigen politieke partij opgericht. De Vries wil met de Partij voor Rechtvaardigheid, Daadkracht en Vooruitgang (PRDV) meedoen aan de verkiezingen van 2007. De journalist werkt in de PRDV samen met oud-politievoorlichter Klaas Wilting en Jan Nagel, oprichter van Leefbaar Hilversum. Dat heeft Nagel vrijdag bevestigd. Lees verder

Televisie
Als het aan Vodafone ligt, kan de televisie binnenkort de deur uit. Althans, voor wie een mobiele telefoon met UMTS heeft. Vodafone pakt groots uit met deze dienst, waardoor onder meer tv kijken met de mobiele telefoon een koud kunstje is. Nog niet iedereen kan gebruik maken UMTS, omdat de dekking van Vodafone in Nederland nu nog rond de 60 procent ligt. Maar voor wie de toepassing wel beschikbaar is, is televisie kijken via onder meer MTV, Eurosport en CNN op het beeldscherm van de mobiele telefoon binnen handbereik. Ook kunnen de laatste journaals van de NOS en RTL4 bekeken worden en zijn ongeveer een half miljoen muziekbestanden beschikbaar. Lees verder

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email