Search
Close this search box.

Hoogervorst ziet af van verbod op alcoholreclame

Drankreclames blijven ook overdag en in de vroege avond te zien op de televisie. Minister Hoogervorst (Volksgezondheid) trekt zijn dreigement om de spotjes te verbieden in. Hij doet dat omdat de alcoholbranche heeft beloofd de reclame te voorzien van een waarschuwing onder zestien jaar niet te drinken.Dat hebben de minister en brancheorganisatie Stiva dinsdag bekendgemaakt.

Voor uitzending wordt bekeken of drankreclame op radio en televisie voldoet aan de Reclamecode voor Alcoholhoudende Drank. Bij overtreding hangt de adverteerders een boete boven het hoofd. De drankhandel had al eerder laten weten af te zien van reclame via media die vooral bij jongeren in trek zijn zoals sms, ringtones, chatboxen en videogames.

Hoogervorst maakt zich zorgen over het feit dat kinderen op steeds jongere leeftijd gaan drinken. Ze drinken bovendien steeds meer en vaker. Eerder werd al bekend dat de minister mixdrankjes zoals breezers duurder gaat maken. Ook de prijs van bier gaat omhoog. [Antenne2/Radio.NL]

Gerelateerde berichten