Search
Close this search box.

Juize.FM start reclamecampagne

Deze week is Juize.FM, het hiphop en R&B zusje van 538, gestart een uitgebreide reclamecampagne om de bekendheid van Juize.FM te vergroten. Om de doelgroep heel specifiek te bereiken zijn in Gouda schoolboards geplaatst en worden in Amstelveen diverse basketbalveldjes voorzien van grote Juize.FM ballboards. Amstelveen en heel Noord-Holland worden volgehangen met Juize.FM-posters en driehoeksborden. Daarnaast is de speciale Juize.FM tv-commercial te zien zijn op MTV, TMF en The Box.

Juize.FM in momenteel via de kabel te ontvangen in de regio’s Gouda (102.9 FM), Amstelveen (95.9 FM) en een groot deel van Noord-Holland (88.5 FM). Sinds deze week wordt via een aantal kabelfrequenties ook dynamische RDS meegezonden.

Op dit moment wordt er hard aan kabeluitbreiding gewerkt. Zo zal Juize.FM binnenkort ook te ontvangen zijn in IJsselstijn en ‘t Gooi (maar vooralsnog niet in Hilversum ! ). Vanaf 1 juli zal het bereik ook groter worden als het station ook via de kabel in Zuid-Oost Flevoland en een deel van de Achterhoek gaat worden doorgegeven.

Wellicht zal de zender op termijn ook in Amsterdam en omgeving worden toegevoegd al is dat op dit moment nog onzeker omdat Juize FM aldaar enkel als Reserve-zender (voor FunX en/of Colorful) is geadviseerd en alle kabelkanalen aldaar al bezet zijn met zenders die ook allemaal in het nieuwe advies staan. Hetzelfde geldt voor Zuid-Holland-Zuid maar ook hier is doorgifte onzeker omdat de zender niet in het verplichte gedeelte van het advies staat, alle kanalen al bezet zijn en bovendien UPC voor deze regio ook nog eens naar het advies van Programmaraad Rijnmond kijkt (die Juize geheel niet adviseerden) en die adviezen samenvoegt.

Tot slot is Juize FM door de Programmaraad Friesland (UPC-gebied) geadviseerd als vervanger van Colorful. Echter, de frequentie van Colorful aldaar is inmiddels bezet door FunX en het ligt in de bedoeling dat FunX in samenwerking met Colorful dit kanaal blijft invullen. Samenvattend kan gesteld worden dat eventuele doorgifte van Juize in bovenstaande gebieden sterk afhankelijk is van het UPC-distributiebeleid.

Op dit moment geeft Juize.FM presentaties aan de programmaraden van o.a. Groningen, Drenthe, IJsselland, Brabant Oost en de Noordoostpolder in de hoop daar toegelaten te worden op de kabel.

Juize.FM begon in juli 2004 als internetradiostation en is voortgekomen uit het gelijknamige programma van Radio 538. [R.S./J.H.V/Radio.NL]