Search
Close this search box.

Nieuwe steunzenders Publieke Omroep

Nozema Services brengt binnenkort wederom nieuwe steunzenders voor de Publieke Omroep in de lucht. In de afgelopen weken zijn al diverse nieuwe steunzenders aangezer in Den Haag en Mierlo. Over twee weken is Roosendaal aan de beurt met vier zenders.

De nieuwe zenders in Roosendaal zijn: Radio1 87.6 MHz, Radio2 95.9 MHz, Radio3 96.5 MHz en Radio4 92.1 MHz. In Alphen a/d Rijn is drie weken geleden Radio 3FM al versterkt met een extra zender op de 96.5 MHz. In totaal worden er voor de landelijke en regionale publieke omroepen ongeveer 30 steunzenders in gebruik genomen.

Steunzenders
Steunzenders zijn zenders met een laag vermogen, die worden geplaatst om de ontvangst van de omroepen te verbeteren. Na de herindeling van de FM-band bleek dat een aantal zenders van publieke omroepen werd overstemd  door dichterbij gelegen sterkere zenders van andere omroepen. Om dit probleem op te lossen plaatst men in opdracht van de Publieke Omroep en ROOS (en in overleg met de overheid) extra steunzenders. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten