Search
Close this search box.

Prins en prinses winnen zaak tegen Privé en SBS

De rechtbank in Amsterdam heeft het gebruik van materiaal uit een van prinses Máxima gestolen digitale camera als onrechtmatig veroordeeld. Het weekblad Privé moet voor het gebruiken van de foto’s uit de camera een schadevergoeding van 15.000 euro betalen, SBS voor het gebruik van het filmpje 10.000 euro. Beide veroordeelden moeten ook met een rectificatie over de brug komen en mogen het materiaal nooit meer gebruiken.

De camera werd vorig jaar in Argentinië van prinses Máxima gestolen. Het apparaat bevatte privé-opnamen van onder anderen prinses Amalia. Die werden al gauw her en der te koop aangeboden. Ondanks waarschuwingen tegen het gebruik maakten Privé en SBS opnamen toch openbaar. Prins Willem-Alexander en prinses Máxima waren woedend: ze vonden dat hun privé-sfeer was aangetast. ,,Het is onacceptabel. De opnamen zijn doelbewust tijdens een barbecue uit Máxima’s tas gehaald. Wij hebben de auteursrechten”, klaagde Willem-Alexander bijna een jaar geleden.

Privé overweegt hoger beroep
Weekblad Privé laat weten te overwegen in hoger beroep te gaan tegen de uitspraak in de rechtszaak die prinses Máxima aanspande tegen Privé en SBS6. Op dit moment voert men nog gesprekken met de juridische adviseurs[Radio.NL/Antenne2]

Gerelateerde berichten