Search
Close this search box.

Referendum ‘Europese Grondwet’ op radio en tv

De NOS staat vanaf vandaag (23 april) centraal bij het komende referendum over de Europese Grondwet op 1 juni 2005. In dit referendum kan de Nederlandse bevolking zich uitspreken voor of tegen een Europese Grondwet. Verschillende programmas op televisie en radio zullen hieraan ruimschoots aandacht besteden.

Op de website van het NOS journaal is vanaf vandaag een dossier te vinden rondom de komende volksraadpleging. Al deze activiteiten monden uiteindelijk uit in twee avondvullende programmas op 31 mei en 1 juni, beiden onder de titel ‘Grondwet Ja/Nee’.
 
Televisie
Het NOS Journaal zal in verschillende uitzendingen op Nederland 1, 2 en 3 aandacht besteden aan het referendum. Morgen worden in het NOS Journaal van 18.00 uur de resultaten van een eerste startonderzoek van Maurice de Hond gepresenteerd.
 
Radio
Ook het NOS Radio 1 Journaal staat vanaf zaterdag 23 april in de dagelijkse uitzendingen stil bij het referendum. Ook dit radioprogramma behandelt morgen het startonderzoek van Maurice de Hond. Verder zal het NOS Radio 1 Journaal o.a. een tiental onderwerpen maken over tien verschillende artikelen uit de grondwet, met steeds een voor- en tegenstander.
 
Debatavond
Op de vooravond van het referendum, op 31 mei, zendt de NOS een debatavond uit. In de studio gaan een voorstander en een tegenstander van het thema onder leiding van debatleider Ferry Mingelen met elkaar in debat. Of daardoor de meningen veranderen, blijkt uit een panel van 150 mensen die in de studio aanwezig is.

Slotdebat op radio  en tv
Op 1 juni, de dag van het referendum zelf, wordt er een programma uitgezonden dat geheel in het teken staat van de uitslag van het referendum. Tussen 23.00 en 00.00 uur is er een slotdebat onder leiding van Paul Witteman. Een aantal fractievoorzitters uit de Tweede Kamer zal ingaan op de einduitslag en op de consequenties die deze uitslag heeft voor Nederland. Ook op Radio 1 wordt er een uitslagenavond uitgezonden door het NOS Radio 1 Journaal. Tevens zal ook het slotdebat tussen 23.00 uur en 00.00 uur op Nederland 2 te volgen zijn op Radio 1. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten