Search
Close this search box.

Theakston vanochtend gestart op Heart 106.2 Londen

De kersverse ochtendjock Jamie Theakston is vanochtend gestart bij zijn nieuwe werkgever Heart 106.2 in Londen. Om klokslag 6 uur mocht Theakston de Londense luisteraars vermaken met zijn ochtendshow “nieuwe stijl”. Want in plaats om met de grote meute mee te gaan heeft Theakston besloten om het compleet anders te doen dan zijn concurrenten.

Strijd tussen karakter en karikatuur
Theakston mag het samen met co-host Harriet Scott gaan opnemen tegen Johnny vaughan (Capital FM), Bam-Bam (Kiss 100), Pete & Geoff (Virgin Radio) en Chris Moyles (Radio 1). En dat zal geen gemakkelijke strijd gaan worden, want terwijl de genoemde concurrenten allemaal bekend staan om hun “recht in het gezicht” stijl, zal Theakston het geheel anders aan pakken.

De show van Theakston zal vooral makkelijk te volgen zijn, geen geschreeuw en geen egotripperij. Want dat is het probleem van de huidige ochtendshows volgens Theakston: “Als je Pete en Geoff, Johnny Vaughan, Bam-Bam en Chris Moyles in de zelfde kamer zet, wordt het zeer luidruchtig, met mensen die tegen elkaar praten en niemand die luistert. Onze show zal heel verschillend zijn. Het publiek zal centraal staan, zij zijn het belangrijkste onderdeel van show en niet de deejay. Sommige ochtendjocks schijnen meer interesse in zichzelf te hebben dan in het publiek.”

Francis Currie, programma leider bij Heart 106.2, gelooft in de nieuwe show van Theakston. Zijn natuurlijke en geestige manier van presenteren zal volgens Currie vooral gaan zorgen voor een strijd tussen karakter en karikatuur. Maar volgens Currie is er wel degelijk een markt voor de nieuwe show.

Concurrentie
Dat de concurrentie in Londen momenteel moordend is heeft Heart 106.2 inmiddels al mogen ondervinden. Na jaren lang op de tweede plek te hebben gestaan van de best beluisterde lokale stations in Londen, en zelfs nog drie maanden op nummer 1, werd Heart afgelopen periode naar plek drie verwezen door het soft-pop station Magic 105.4. Vandaar dat Heart nu inzet met een “gemakkelijk in het oor” liggende ochtendshow.

Heart 106.2 zet gelijk ook hoog in, want het wil binnen 18 maanden de nummer 1 ochtendshow van Londen hebben. Voordat dat zo is is er nog een lange weg te gaan. Momenteel luisteren er ’s ochtends 748.000 mensen naar Heart, terwijl Johhny Vaughan op rivaal Capital FM 1,13 miljoen luisteraars trekt.

Jono Coleman
Theakston neemt de ochtendshow op Heart overigens over van Jono Coleman. De afgelopen zes jaar presenteerde “Loudmouth” Coleman (47) de ochtendshow op het Londense popstation, maar hij moest het veld ruimen vanwege de dalende luistercijfers. Coleman nam kort voor Pasen afscheid van Heart en dat is niet ongemerkt voorbij gegaan voor hem, want niemand minder dan minister Tony Blair wenste hem via de telefoon veel succes met de voortgang van zijn carrière. En die voortgang is er ook gekomen, want Londen hoeft nog geen afscheid te nemen van Coleman. Afgelopen weekend is hij gestart bij het talkstation LBC 97.3. Hier presenteert hij elke zaterdag en zondag tussen 10 en 13 uur de “Morning After” show die vooral in het teken zal staan van entertainment. [Guardian/R.S./Radio.NL]

Gerelateerde berichten