Search
Close this search box.

Volgspot in teken van 10 jaar Annie M.G. Schmidt

Schrijfster Annie M.G. Schmidt is op 21 mei aanstaande tien jaar geleden overleden. Ter gelegenheid hiervan heeft de NCRV de wedstrijd “Op een mooie Pinksterdag, de liedjes van Annie M.G. Schmidt” georganiseerd. Rappers, hardrockers, rockbands en andere muzikale talenten werden via het Radio 2-programma Volgspot en de website Ongekendtalent.nl opgeroepen om een eigenzinnige versie te maken van haar liedjes, teksten of gedichten.

Na een auditie voor een vakjury met hierin onder andere pianist Cor Bakker, musicus/tekstschrijver Spinvis en Flip van Duijn, zoon van Annie M.G, Schmidt, werden tien kandidaten geselecteerd die hun versie mochten uitvoeren, begeleid door het Metropole Orkest onder leiding van Dick Bakker. De tien nummers zijn op Eerste Pinksterdag te beluisteren in Volgspot op Radio 2 van 23:00 tot 01:00 uur. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten