Evers, De Wild en Van Diepen openen nieuwe 538-studio

Radio 538 opent aanstaande vrijdag officieel de nieuwe uitzendstudio van Radio 538. De feestelijke opening vindt omstreeks 18 uur plaats door Edwin Evers, Ruud de Wild en Wessel van Diepen. Aansluitend presenteren Edwin en Ruud voor het eerst in de geschiedenis gezamenlijk een radio-uitzending. Dit eenmalige programma wordt van 18 tot 21 uur uitgezonden op Radio 538. Normaal gesproken is op dit tijdstip altijd het programma van Niels Hoogland en Froukje de Both te horen.

De afgelopen maanden heeft de technische dienst van Radio 538 hard gewerkt aan de bouw van de nieuwe digitale studio. Deze is volledig ingericht naar de wensen van de deejays met de allernieuwste apparatuur en technische snufjes die in een moderne radiostudio thuishoren.

De nieuwe studio van Radio 538 vervangt de nog niet zo oude studio die in 2001 geopend werd. In eerste instantie werd de nieuwe studio in de kelder van het 538 pand opgesteld. Gedurende een maand maakten de deejays hier vandaan hun programma’s. In de tussentijd werd de oude studioruimte op de eerste verdieping leeggeruimd. Afgelopen weekend is het nieuwe studiomeubilair overgeheveld van de kelder naar de eerste verdieping, waar het sinds zondagavond 19 uur volledig operationeel is.

Radio 538 directeur Jan Willem Brüggenwirth: “Bij de bouw van de studio hebben wij de hoogste normen gesteld aan de kwaliteit van de apparatuur en de inrichting van de studioruimte. We hebben de beste dj’s van Nederland en die moeten ook gewoon het beste gereedschap hebben.” [R.S./Radio.NL]