Headlines uit de krant: dinsdag 24 mei

Het vrouwenblad Libelle begint een eigen radiostation. Lezeressen kunnen vanaf dinsdag via internet 24 uur per dag luisteren naar Libelle Radio, aldus een woordvoerder van het tijdschrift maandag.

,,Het radiostation is geen verlengde van Libelle”, zegt de woordvoerder. ,,Er wordt muziek gedraaid, om het uur is er een journaal, er zijn korte programma’s en wat cabaret. Ook kunnen lezeressen er hun gevoelens kwijt, als ze verontwaardigd zijn over iets dat in de maatschappij is gebeurd of als ze iets juist heel leuk vinden.” Lees verder

Media
‘Iedereen kan nu journalistje spelen’, meldde de krant gisteren op de jaarlijkse Dag van de Media. Leuk bedacht, maar daarmee is nog niet iedereen journalist. Het is een vak waarin het wel eens fout gaat, getuige de volgende voorbeelden. Nog voordat een Somalisch gezin zijn intrek had kunnen nemen in een toegewezen woning in Den Bosch, was het al door acties van de buurt weggepest. Er kwam een ander echtpaar wonen, dat bezoek kreeg van een journalist van de regionale radio. De vrouw stemde in met het interview, waarna de journalist haar vroeg of zij de spandoeken al klaar had liggen voor als er een nieuw Somalisch gezin in de buurt zou komen wonen. Lees verder

Film
De nieuwste Star Wars-film Revenge Of The Sith heeft de eerste dagen in de Amerikaanse bioscopen 158,5 miljoen dollar opgebracht. Volgens Amerikaanse media zondag is dat een absoluut record. Star Wars III versloeg The Matrix Reloaded, die in 2003 goed was voor 134,3 miljoen dollar. De jongste Star Wars vestigde na de première donderdag al twee andere records. De film bracht in de Verenigde Staten op één dag 50 miljoen dollar op, wat media als een mijlpaal in de filmgeschiedenis bestempelden. Lees verder

Loos

De 27-jarige Rebecca Loos is onlangs in het huwelijksbootje gestapt met het bekende lingeriemodel Jenny Shimizu. Met haar lesbische trouwerij hoopt Loos haar nieuwe tv-programma Power Lesbians op Sky TV in de belangstelling te zetten. Lees verder

Endemol
Mediaset, het mediabedrijf van de Italiaanse premier Silvio Berlusconi, wil het Nederlandse Endemol Internationaal overnemen van de Spaanse eigenaar Telefónica. Mediaset heeft de interesse inmiddels bevestigd, maar heeft nog geen contact opgenomen met Telefónica. Een woordvoerder van het Spaanse telecombedrijf wil niet reageren . Volgens de topman van Mediaset, Fedele Confalonieri, is contact met Telefónica op dit moment nog weinig zinvol, omdat de vraagprijs voor Endemol te hoog zou zijn. Het Nederlandse productiebedrijf zou ten minste drie miljard euro moeten kosten. Lees verder

Brown
Songfestivalzanger en musicalster Franklin Brown is op de bijzondere datum 20-05-2005 met de liefde van zijn leven getrouwd. De Rotterdammer gaf in het stadhuis van Rotterdam zijn jawoord aan Astrid, met wie hij al 22 jaar een relatie heeft. Lees verder

Kijkers?
De NOS maakt zich vooralsnog geen zorgen over de verminderde belangstelling voor de uitzending van het songfestival. De finale van het evenement trok zaterdag bijna 1,25 miljoen kijkers, aanzienlijk minder dan voorgaande jaren. Lees verder

Kaal
Welk haar staat het leukste bij tv-presentatrice Sylvana Simons? De kittige tv-makelaarster is in het candid-cameraprogramma Bekend & Bekeken op RTL4 elke week met een ander kapsel te zien. Nu ik in het dagelijks leven heb gekozen voor een kort geschoren koppie kan ik natuurlijk volop met pruiken aan de gang. Lees verder

Opsporing
In Opsporing Verzocht zijn foto’s getoond van twaalf mannen die volgens de politie in april betrokken waren bij ongeregeldheden rond de wedstrijd Feyenoord-Ajax. Door de foto’s op tv te laten zien en op internet te publiceren hoopt de politie de identiteit van de relschoppers te achterhalen. Want hoewel de politie beelden heeft van de ongeregeldheden, weet ze in lang niet alle gevallen met wie ze te maken heeft. Lees verder

Bollywood
Een omstreden Bollywood-film verdwijnt uit de Indiase bioscopen, nadat in twee filmhuizen in de Indiase hoodstad New Delhi zondag explosieven waren afgegaan. In beide bioscopen draaide de film Jo Bole So Nihaal, die door sommige sikhs beledigend wordt gevonden. Lees verder

Naakt
De Zweedse premier Persson wil grenzen stellen aan het gebruik van afbeeldingen van schaars of niet geklede vrouwen in media en advertenties als zelfregulering niets oplevert. Hij zei dat zaterdagavond in een toespraak op het vrouwencongres van zijn sociaal-democratische partij. De boulevardkrant Aftonbladet beschuldigde de premier er meteen van dat hij censuur wil invoeren. Op zijn website plaatste de krant een enquîte met de vraag of politici het voor het zeggen moeten krijgen als het gaat om de inhoud van media. Lees verder

SBS
Mediaconcern SBS heeft het verlies met 21 procent verkleind in het eerste kwartaal van dit jaar, bij een omzet die met 24 procent toenam. Het nettoverlies kwam in het eerste kwartaal uit op 3,1 miljoen euro tegen 3,9 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder. De omzet steeg van 140,7 miljoen euro naar 175,1 miljoen euro. De omzetcijfers van SBS zijn inclusief de bijdragen van de inmiddels aangekochte C More, Prima TV en de Roemeense radiostations. Lees verder

Lassie
De legendarische collie Lassie komt terug op het witte doek. Acteur Peter O’Toole neemt de andere hoofdrol voor zijn rekening. De film wordt in zes weken opgenomen in Ierland omdat Dublin heeft beloofd soepel te zijn met belastingplichten. Lees verder

Televisies
Eenvijfde van de afgedankte televisies in Nederland komt via malafide handelaren illegaal in de ontwikkelingslanden terecht. Dat schat de VROM-inspectie, zo blijkt uit een brief van milieuorganisatie Greenpeace aan staatssecretaris Van Geel (Milieu) die in handen is van het ANP. Lees verder

Kijkcijfers
Televisie is nog altijd een van de belangrijkste reclamemedia, en kijkersonderzoek vormt dus ook een prominente kennisbron voor marketeers. Maar met de razendsnelle technologische ontwikkelingen moeten de kijkcijfers wel op een andere manier worden gemeten. ‘Gewoon’ thuis voor de buis zitten is een uitstervend fenomeen. Lees verder

Gerelateerde berichten