Headlines uit de krant: dinsdag 31 mei

De Tros heeft in het diepste geheim gesprekken gevoerd met John de Mol’s mediabedrijf Talpa over een mogelijke samenwerking tussen de omroep en De Mol’s nieuwe zender Tien. Twee weken geleden besloten beide partijen de ’verkennende’ gesprekken te beëindigen omdat ze niet tot overeenstemming konden komen. „We hebben de afgelopen periode gekeken naar wat we voor elkaar zouden kunnen betekenen aan de hand van enkele gesprekken. Niet vaak, niet langdurig en niet erg diepgaand“, aldus een woordvoerder van Talpa.

Tros-presentator Ivo Niehe verkeerde, tot het moment dat het overleg afketste, al in de veronderstelling dat hij via de beoogde samenwerking van Tros en Talpa bij de nieuwe zender Tien terecht zou komen, zo vertelde hij afgelopen weekeinde in het programma Barend & Van Dorp. De presentator heeft (nog) geen contract met het tv-station van De Mol. Lees verder

Van der Laan
Verscheidene fracties in de Tweede Kamer dringen er bij staatssecretaris Van der Laan (Media) op aan snel te komen met haar langetermijnplannen over het omroepbestel. Dat bleek maandag in een debat over haar plannen voor de korte termijn. Sommige partijen overwegen om de stemming over haar kortetermijnplannen aan te houden tot haar volledige omroepplan beschikbaar is. De D66-bewindsvrouw zegde toe dat haar omroepplan “medio juni” beschikbaar zal zijn. Dat stuk gaat over de periode na 2008. Al vanaf september van dit jaar wil ze dat de Raad van Bestuur Publieke Omroep (PO) meer macht krijgt en dat de Raad van Toezicht PO uit onafhankelijke kroonleden gaat bestaan en dus niet meer uit omroepvoorzitters. Om dat op tijd voor elkaar te krijgen, moet de Kamer er deze week over stemmen, maar sommige leden zien dat niet zitten. Lees verder

Sylvana
Sylvana is prachtig zoals ze is. Onze lezers hebben massaal gestemd op haar vraag welke pruik haar het mooiste staat. Maar wat de grote meerderheid betreft mag haar kortgeschoren uiterlijk blijven. “En als ze een pruik wil dragen, dan moet ze voor het krullenkapsel gaan. Dan kan ze haar stoere look afwisselen met iets supervrouwelijks” , schrijft mevrouw van Laken uit Groningen. Lees verder

Albert
Stralende gezichten zondag in het Singer Theater in Laren. Musicalproducent Albert Verlinde maakte hier bekend welke tien meisjes de rol van het roodharige weesmeisje Annie gaan spelen in de gelijknamige musical, die vanaf oktober in de Nederlandse theaters te zien is. De tien uitverkorenen zijn Esmee de Boer uit Wirdum, Marieke Swart uit St. Annaparochie, Cheyenne Krijgsman uit Arnhem, Stéphanie Verstraten uit Berg en Dal, Stéphanie van Rooyen uit Amsterdam, Robin van Virginie uit Wassenaar, Kika Wilschut uit Bilthoven, Jennifer Welts uit Den Bosch, Sharon Witsier uit Oss en Neeltje de Vree uit Amsterdam. De laatste speelde onlangs nog een hoofdrol in de bioscoopfilm Lepel. Lees verder

TV
Een van de doelstellingen van de internationale wielerunie UCI was om de belangrijkste wedstrijden van de dit jaar ingevoerde ProTour via televisiebeelden in de internationale huiskamers te krijgen. Wat de Ronde van Italië betreft, is dit in veel landen faliekant mislukt. Ook de Nederlandse wielerliefhebbers bleven verstoken van rechtstreekse beelden van diverse prachtige etappes. Het bleef bij samenvattingen van enkele minuten in de avonduitzendingen. Wat een verschil met de Belgische televisie, die dagelijks een bijna twee uur durende uitzending verzorgde. Lees verder

TIEN
Voetbalcommentator Ron de Rijk stapt over naar Tien, de nieuwe zender van John de Mol. De Rijk was de afgelopen jaren voor Langs de Lijn onder andere commentator bij de wedstrijden van het Nederlands elftal. Lees verder

NOS
Een van de grootste projecten in de geschiedenis van de NOS. Zo omschrijft de omroep maandag het registreren en uitzenden van het wereldkampioenschap voetbal tot 20 jaar. Dit kampioenschap begint op 10 juni, Nederland is gastland. Het evenement is, na het reguliere WK en Europees kampioenschap, het grootste internationale voetbaltoernooi ter wereld. Voor de NOS is het een grote operatie, omdat de omroep opnames maakt van alle 52 wedstrijden. Ter vergelijking: bij het EK in Nederland en België in 2000 verzorgde de NOS zestien wedstrijden. Lees verder

Samson
Studio 100 maakt voorlopig geen nieuwe opnames van de kinderserie Samson en Gert. Geplande opnames zijn opgeschort omdat het bedrijf nog een tijd vooruit kan met de ruim zevenhonderd bestaande afleveringen, aldus een commercieel medewerkster van het Vlaamse tv-bedrijf maandag. Lees verder

Gerelateerde berichten