Headlines uit de krant: maandag 2 mei

De muziek die Vodafone-abonnees met hun umts-telefoon kunnen downloaden, kan niet naar andere toestellen worden overgezet. Vodafone introduceerde zijn mobiele muziekwinkel MusicDownloads in Nederland op 18 april. De muziek is met behulp van drm-technologie (digital rights management) van de Open Mobile Alliance (OMA) gebonden aan het betreffende toestel.

Op een toestel is ongeveer plaats voor tien tot vijftien nummers. Deze kunnen echter alleen op het toestel worden gebruikt waarmee ze zijn gekocht. Wanneer iemand een nieuwe telefoon koopt, kan de muziek niet worden overgezet. Lees verder

Kabel
De door de Consumentenbond voorgestelde geschillencommissie voor internettoegang moet breder worden, vindt de kabelsector. De kabellobby, verzameld in de Vecai, doet het voorstel om te komen tot een ‘Geschillencommissie Elektronische Communicatiediensten’. Deze zou zich, behalve met twisten van consumenten met aanbieders van internettoegang, ook moeten bezighouden met onenigheid tussen klanten en aanbieders van (digitale) tv- en radiodiensten en telefonie. Daar er voor telefonie en tv al geschillenbeslechting bestaat, onder de vlag van de Stichting Geschillencommissies Consumentenzaken, zou internet daaraan toegevoegd moeten worden, in een bundeling, vindt de Vecai. Lees verder

AD
Dennis Mulkens (46) is de beoogde nieuwe hoofdredacteur van de Haagse editie van de fusiekrant (AD en een aantal regionale bladen), die vanaf augustus verschijnt. Hij volgt Peter ter Horst op, die niet dezelfde energie kan opbrengen voor de fusiekrant als voor de huidige krant. In de regio Den Haag gaat de krant ‘AD Haagsche Courant’ heten. AD-hoofdredacteur Jan Bonjer wordt de overkoepelende hoofdredacteur, Mulkens neemt het Haagse deel voor zijn rekening. Lees verder

Irritatie
Je klikt een nieuwspagina aan en je hoort reclamegeluid, niet wetend waar dat ineens vandaan komt. Het gaat om geld. De sites van het Algemeen Dagblad en het Rotterdams Dagblad, beide in exploitatie bij PCM Uitgevers in Rotterdam, vertoonde afgelopen weken voor het eerste de videobanners van Eneco, waarin reclamespotjes van tv draaiden. De audio was wel uit te zetten. Maar de banners stonden laag in een hoek van de site zodat de bezoeker er eerst naar op zoek moest om de geluidsknop te vinden. Lees verder

Spijkerman
Jack Spijkerman en vijf cabaretiers die de afgelopen jaren meewerkten aan zijn programma Kopspijkers vonden donderdag een podium bij Barend en Van Dorp op RTL4. De VARA maakte ’s morgens bekend dat de uitzending van zaterdag en nog drie geplande Kopspijkers worden geschrapt. Aan de bar bij Barend en Van Dorp konden ‘koningin Beatrix’, ‘Johan Cruyff’, ‘Harry van Raaij’ en ‘minister Remkes’ hun reactie geven op de overstap van Spijkerman van de VARA naar Tien, de zender van John de Mol. ‘Beatrix’ noemde het schrappen van Kopspijkers het mooiste cadeau dat ze voor haar regeringsjubileum heeft kunnen krijgen. Lees verder

Kopspijkers
Erik van Muiswinkel zet een zware stem op: ,,Het is zaterdagavond. Zappen is zinloos. Kopspijkers is niet meer.” Viggo Waas laat zijn blik langs het decor van in het Amsterdamse Werkteater glijden en slaakt een diepe zucht. ,,Jongens, wat hebben we hier gelachen. Dit lege theater ademt de echo van de lach.” Peter Heerschop knikt: ,,Ik heb hier verdomme een heel huis bij elkaar gewerkt.”
Het Kopspijkers-cabaret is verdrietig en boos. In drie dagen tijd kregen de schrijvers en cabaretiers twee zware klappen te verwerken. Dinsdag hoorden ze van Jack Spijkerman naar de zender Tien van John de Mol te gaan. Gisteren vernamen ze dat Vara-voorzitter Vera Keur Kopspijkers met onmiddellijke ingang heeft geschrapt. Lees verder

Eddy
Zanger Eddy Wally kreeg vrijdagavond de eerste ‘Gouden Leeuweke’. De 73-jarige Wally, in het dagelijks leven bekend als Eduard Van Walleghem, nam de prijs in het stadhuis van het Belgische Aarschot in ontvangst. Deze prijs wordt uitgereikt aan een Vlaamse artiest om de waardering voor het hele oeuvre te laten blijken. Lees verder

CaiW
CaiW, beter bekend als Cai Westland, gaat alle 100.000 tv-abonnees een digitale decoder van Samsung leveren. Kabelexploitant CaiW tekende met Samsung voor de levering van 100.000 ontvangers voor digitale televisie. Dit vindt plaats in het kader van CaiW’s project “Allemaal Digitaal”, waarbij alle abonnees van CaiW deze zomer een gratis digitale ontvanger kunnen krijgen. Zij kunnen daarmee ongeveer 50 televisieprogramma’s zonder extra kosten digitaal ontvangen. Lees verder

Fiscus
Zijn Frits Barend, Henk van Dorp en Jack Spijkerman ‘eenvoudige’ loonslaven? Of zijn ze (zelfstandige) ondernemers? De fiscus gaat plots hun gangen na. De bekende hoofden op het beeldscherm claimen zelf ondernemer te zijn, maar de fiscus ziet dit anders. Frits Barend, Henk van Dorp en Jack Spijkerman zijn in de ogen van de belastingdienst werknemers in dienst van de omroep(en). De inzet van de tv-presentatoren is duidelijk: als werknemer betalen ze over het leeuwendeel van hun inkomen 52 procent belasting. Als ondernemer al gauw een procentje of 20 procent minder. Bovendien daalt de winstbelasting voor ondernemers (vennootschapsbelasting) naar onder de 30 procent. Is het een actie van de fiscus tegen ‘Hilversum’, zoals vroeger de ‘Actie Schuimkraag’ in de horeca? Of de ‘Actie Goudtand’ tegen tandartsen? Nee, zegt Gera van Weenum van de Belastingdienst, er is geen sprake van een speciale actie. Het is, volgens de fiscus, louter toeval dat Spijkerman en Barend en Van Dorp een beetje ruzie met de dienst hebben. Lees verder

De Vries
‘Kijk volgende keer weer, dan heeft u in elk geval een alibi.’ Het zijn al tien jaar de afsluitende woorden van het tv – misdaadprogramma van Peter R. de Vries. Het kijkcijferkanon van SBS 6 heeft, zo bleek gisteren, zijn langverwachte alibi voor een rol in de politiek. De Vries’ Partij voor Rechtvaardigheid, Daadkracht en Vooruitgang (PRDV) wil, zo betoogde de oprichter ‘de bakens op elementaire punten verzetten’. Wat betreft het partijprogramma beroept de onderzoeksjournalist zich nog even op zijn zwijgrecht, maar volgens opinieonderzoekers moet niemand vreemd opkijken als Neerlands tv-persoonlijkheid van 2003 bij Kamerverkiezingen ‘dubbele cijfers’ behaalt. De lijsttrekker zelf mikt op twaalf zetels. “Ik wil geen rol in de marge.” Lees verder

Henny
De Ave-Maria-contest die donderdag in het bedevaartsoord bij Heiloo wordt gehouden, is door Endemol geclaimd als tv-formule. Bij het evenement zingen de deelnemers allemaal op hun eigen manier het loflied op Maria. ,,In Aalsmeer willen ze deze opzet met andere bekende liedjes tot televisieprogramma bewerken”, zegt presentator Henny Huisman. Lees verder

Kiev
Volgens bookmakers gaat Griekenland op 21 mei in het Oekraïense Kiev het vijftigste Eurovisie Songfestival winnen. Vier grote internationale gokbureaus plaatsen het snelle liedje van Helena Paparizou op nummer een. Goede kans maakt ook de Noorse inzending. Lees verder

Casema
Het kabelbedrijf Casema denkt dit jaar na zeven achtereenvolgende jaren verlies te hebben geleden zwarte cijfers te schrijven door de introductie van digitale telefonie. Dat zei directeur Jos Molenkamp donderdag bij de introductie van pakketten, waarmee Casema volgens hem “de frontale aanval op telecombedrijf KPN” inzet. Lees verder

Talpa
Belgacom heeft belangstelling voor Versatel. Het Belgische telecombedrijf zou via Verstatel een sterke positie in Nederland willen krijgen. Dit meldt althans de Belgische krant De Tijd op basis van bronnen rondom het bedrijf. Als Belgacom Versatel kan inlijven, keert het terug naar de Nederlandse markt en wordt het voor het eerst in belangrijke mate actief in Duitsland. Versatel heeft een notering aan de Belgische beurs. Belgacom-baas Didier Bellens lichtte onlangs een tipje van de sluier op over de internationale strategie van zijn bedrijf. Hij zei dat de telecomgroep kijkt naar Nederland en Frankrijk. In Nederland zou Verstatel een belangrijke rol spelen in deze strategie. De raad van bestuur heeft volgens de Belgische krant al zijn fiat gegeven om hiervan werk te maken. Lees verder

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email