Headlines uit de krant: woensdag 25 mei

De BBC-directie en de vakbonden gaan donderdag weer om de tafel zitten in een poging het conflict rond een voorgenomen massaontslag bij de Britse omroep op te lossen. Ze hebben daarbij inmiddels de hulp ingeschakeld van een onafhankelijk bemiddelingsbureau, meldde de BBC dinsdag.

Vertegenwoordigers van beide partijen ontmoeten elkaar donderdag in een Londens kantoor van ACAS, een bureau voor bemiddeling en geschillenbeslechting. De BBC-top is van plan om bijna 4000 mensen te ontslaan. Lees verder

Krant
De fusiekrant die dit najaar voor het eerst zal verschijnen, moet enkele jaren de tijd krijgen om zich te bewijzen. In die tijd mag de redactie niet worden getroffen door nieuwe bezuinigingen. Dat stelt de redactie van deze krant in een advies over het businessplan van de nieuwe krant, die in de Haagse regio AD Haagsche Courant zal heten. De naam in de Goudse regio is nog niet bekend. De fusie omvat naast de Haagsche en Goudsche Courant ook Utrechts Nieuwsblad, Rotterdams Dagblad, Algemeen Dagblad, Rijn en Gouwe en De Dordtenaar. Lees verder

RVU
De omstreden programmamakers Paul Jan van de Wint en Rob Muntz brengen een ” godlasterende serie” op de buis. De RVU zendt de eerste aflevering van God bestaat niet op 7 juni op Nederland 3 uit. Van de Wint en Muntz lieten dinsdag weten dat in de zesdelige serie ” geen geloof gespaard blijft”. “Moslims, joden, christenen, boeddhisten en ietsisten worden feilloos gefileerd en geanalyseerd”, aldus het duo. Gesprekken met deskundigen worden afgewisseld met absurdistische filmpjes. Lees verder

Njoy
ID&T gelast het festival NJOY af. Vorig jaar was de eerste editie van NJOY. De organisatie moest toen al veel kaarten weggeven om bezoekers naar het evenement te halen, maar zag door positieve reacties wel heil in een vervolg. Nu ook dit jaar de kaartverkoop tegenvalt, heeft ID&T dinsdag de stekker uit het festival getrokken. Lees verder

Film
De Nederlandse actrice en regisseuse Sylvia Kristel heeft op het Ashdod International Filmfestival in Israël de prijs in ontvangst mogen nemen voor beste korte film. Kristel kreeg de prijs toebedeeld voor haar autobiografische animatiefilm Topor et moi. Dat heeft producent Ruud den Drijver maandag gemeld. Lees verder

iPOD
Apple past de software van iTunes en van de iPod aan in verband met de jongste hype in audio: podcasting. Podcasts zijn mp3-bestanden waarvan de beschikbaarheid in een RSS-boodschap op het scherm van de geïnteresseerde komt. Hij kan er vervolgens op klikken, het bestand downloaden en op de mp3-speler zoals de iPod zetten om er onderweg, of liggend op de bank, naar te luisteren. Steve Jobs, Apple’s baas, heeft op een conferentie van de Wall Street Journal laten zien hoe je met minder kliks een bestand kunt ophalen en dat direct beter kan categoriseren op de pc en iPod. Het gaat om versie 4.9 van de iTunes-software, die nog beschikbaar moet komen. Lees verder

Rainbow
Op de Nieuw-Zeelandse televisie zullen binnenkort nooit eerder vertoonde beelden te zien zijn van de rechtszaak tegen twee Franse geheim agenten die in 1985 het Greenpeace-schip Rainbow Warrior opbliezen. Het schip lag toen het werd opgeblazen in de haven van Auckland voor een protestactie tegen Franse kernproeven in de Stille Zuidzee. Bij de aanslag kwam een Nederlandse fotograaf om het leven. De Franse spionnen, Alain Mafart en Dominique Prieur, bekenden schuld en werden door de Nieuw-Zeelandse rechtbank veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf. Na een jaar werden de twee naar Frankrijk overgebracht, waar ze als helden werden ontvangen. Lees verder  

RVU
De omstreden programmamakers Paul Jan van de Wint en Rob Muntz brengen een ,,godlasterende serie” op de buis. De RVU zendt de eerste aflevering van God bestaat niet op 7 juni op Nederland 3 uit.  Van de Wint en Muntz lieten dinsdag weten dat in de zesdelige serie ,,geen geloof gespaard blijft”. ,,Moslims, joden, christenen, boeddhisten en ietsisten worden feilloos gefileerd en geanalyseerd”, aldus het duo. Gesprekken met deskundigen worden afgewisseld met absurdistische filmpjes.  Lees verder

Gerelateerde berichten