Uw Vliegende Radiowereldreporter in de afgeleide Staten

Heb je dat ook wel eens? Dat je midden in een zin stil valt omdat je afgeleid wordt door een lekker stuk dat voorbij komt? Nou, dat is precies het idee achter de tv-quiz ‘Distraction’, die al een tijdje hier op Comedy Central wordt uitgezonden. Kandidaten worden zoveel mogelijk afgeleid tijdens het beantwoorden van simpele vragen.

De algemene opzet van de quiz is zoals die van zovele spelletjesprogramma’s. Je begint met vier kandidaten, die een paar rondes lang vragen moeten beantwoorden. Iedere ronde valt er een kandidaat af, en uiteindelijk blijft er één over die een finaleronde speelt voor wat leuke prijzen.

Maar dit is op de tv zender Comedy Central, de zender waar het nodige lachwekkende vermaak is te zien. Daarom moet er gelachen worden. Dus hebben de makers van de quiz besloten om een extra element aan het programma toe te voegen: de deelnemers aan het programma worden op alle mogelijke manieren afgeleid. Vandaar de titel: ‘Distraction’. Lees verder

Gerelateerde berichten