Headlines uit de krant: donderdag 16 juni

Oud-Volkskrant-journalist Piet van Seeters is vrijdagmorgen, thuis in zijn woonplaats Zeist, overleden. Van Seeters (66) heeft een indrukwekkende journalistieke carrière achter de rug, waarvan meer dan dertig jaar bij de Volkskrant, in diverse functies onder meer als chef nieuwsdienst en milieuredacteur. Daarnaast heeft hij talloze bestuursfuncties gehad.

Van Seeters was een Volkskrant-journalist in hart en nieren. Strijdbaar – op papier, tijdens lange vergaderingen en op de barricade, als hij dat nodig vond. In zijn journalistieke en bestuurlijke activiteiten op de redactie en daarbuiten nam hij het op voor de zwakkeren. Voor de verstandelijk gehandicapten in de inrichting Dennendal begin jaren zeventig of later in zijn verslaggeving over de natuur. Lees verder

Versatel
Versatel heeft een overeenkomst gesloten met CanalDigitaal voor de distributie van voetbal via de satelliet. Dit voor klanten die buiten het adsl2+-dekkingsgebied vallen. De komende drie seizoenen zal Versatel gebruikmaken van de satelliet-infrastructuur van CanalDigitaal, zo heeft Versatel dinsdagmiddag bekendgemaakt. De geruchten hierover gingen overigens al langer. De dienst wordt geleverd als een alternatief voor voetballiefhebbers die buiten het adsl2+-dekkingsgebied vallen. De combinatie van adsl2+ en satelliet garandeert volgens Versatel dat alle voetballiefhebbers in Nederland vanaf augustus van dit jaar de voetbalwedstrijden kunnen volgen. Lees verder

Iran
De ‘San Francisco Chronicle’ heeft een nieuwe tijdelijke correspondent in Iran: acteur Sean Penn is sinds vorige week in Teheran om verslag te doen van de presidentsverkiezingen. Penn werkte al eerder voor The Chronicle. In november 2003 reisde hij al eens voor het blad naar Irak. Lees verder

Infinity
Het bestuur van het Amerikaanse mediaconcern Viacom heeft een plan goedgekeurd voor de splitsing van het bedrijf in twee aparte ondernemingen.  Daardoor wil de onderneming meer profiteren van de best presterende onderdelen, zoals het muziekkanaal MTV. Dat heeft Viacom dinsdagavond bekendgemaakt. Het concern moest in het vierde kwartaal van vorig jaar een miljardenverlies slikken. Dit vloeide onder meer voort uit afschrijvingen bij twee divisies, waaronder de radiotak. In het eerste kwartaal van dit jaar was er weer winst, dankzij goede resultaten van de kabeltelevisie. Het bedrijf wil nu deze activiteiten uit elkaar trekken en zo de bedrijfsvoering beter stroomlijnen. De televisiezender CBS en het radio-onderdeel Infinity worden in een nieuw bedrijf ondergebracht dat de naam CBS Corporation krijgt. Lees verder

Live 8
Eminem zal niet optreden tijdens Live 8, omdat hij liever bij zijn dochtertje is. De controversiële rapper geeft toe dat hij is gevraagd door organisator Bob Geldof, maar zegt dat hij vriendelijk bedankt heeft om bij zijn dochter te kunnen zijn. Eminem heeft het razend druk. Hij is momenteel op tournee en zodra hij een gaatje vrij heeft in zijn overvolle schema, zoekt hij zijn kleine meid op om tijd met haar door te brengen. Lees verder

Dj Jean
Dj Jean is zijn rijbewijs voorlopig kwijt. Dinsdag moest hij het roze papiertje inleveren toen de politie Kennemerland hem betrapte terwijl hij met een snelheid van 144 kilometer per uur in zijn Ferrari over de Zeeweg richting Bloemendaal aan Zee reed. Op deze weg is 80 kilometer per uur toegestaan. Lees verder

www.popdossier.nl
GfK Megacharts heeft een kort geding aangespannen tegen de makers van de internetpagina www.popdossier.nl. Op deze internetpagina staan de hitlijsten uit de afgelopen jaren. Deze zijn zonder toestemming van de GfK Megacharts geplaatst en die toestemming had wel gevraagd moeten worden, stelt het bedrijf dat verantwoordelijk is voor onder meer de Mega Top 50 en de Nederlandse Top 40. Lees verder

Muziek
Je huidige muziekcollectie beu en op zoek naar iets nieuws. Laat het bedrijf MusicStrands eens door je muziekcollectie struinen. Het bedrijf heeft een technologie ontwikkeld die speurt in de online muziekcollectie op computer, ipod en mobiele telefoon en zo de muziekvoorkeur van een gebruiker bepaald. Lees verder

Paus
Vlaamse media lusten nieuwe paus niet. Dat kopt het christelijk opinieweekblad Tertio deze week. “De verkiezing van de nieuwe paus Benedictus XVI heeft in Vlaanderen tot merkwaardige reacties geleid. Niet zozeer binnen de kringen van de gelovigen zelf, maar vooral bij bepaalde niet-gelovigen, en met name bij progressieve mediafiguren”. Lees verder

Talpa
Het archief met voetbalbeelden van de NOS zal niet zomaar toegankelijk zijn voor Talpa, de televisiezender van John de Mol. ,,Daar moet wel iets tegenover staan.” Dat zegt NOS-directeur Gerard Dielessen, die gisteren van het Commissariaat voor de Media te horen kreeg dat Studio Sport op basis van de Mediawet geen actuele voetbalbeelden van Talpa kan opeisen. Eind vorig jaar verkreeg Talpa via een veiling het recht om tot en met 2008 samenvattingen van eredivisiewedstrijden uit te zenden. Via het openstellen van het archief hoopt de NOS alsnog flitsen binnen te halen. Lees verder

Gerelateerde berichten