Headlines uit de krant: maandag 6 juni (2)

Versatel gaat de live-wedstrijden uit de voetbalcompetitie behalve op adsl (internet) ook via betaal-tv uitzenden. Dat is nodig omdat het glasvezelnet van Versatel slechts 60 procent van de huishoudens kan bereiken. De onrust onder voetballiefhebbers groeit nu mensen via de postcodecheck op internet ontdekken dat ze zich niet kunnen abonneren op het live-voetbal van Versatel. Het afgelopen seizoen kon iedereen, die rechtstreeks voetbal wilde zien, een abonnement nemen op betaalkanaal Canal+.

Versatel bevestigt te werken aan een alternatief, zodat ook in het nieuwe seizoen iedereen competitiewedstrijden kan zien. Op welke manier wil het bedrijf pas over enkele weken vertellen. Duidelijk is dat de wedstrijdbeelden, waarvoor Versatel 30,5 miljoen euro per jaar betaalt, niet worden doorverkocht aan andere partijen zoals Canal+ of KPN. Dat laat geen andere mogelijkheid over dan dat het bedrijf met een eigen betaalkanaal met eredivisievoetbal komt. Waarschijnlijk via de sateliet, waarvoor een schotel nodig is. Lees verder

ANP
Het Algemeen Nederlands Persbureau ANP heeft een meerderheidsbelang genomen in het Amersfoortse bedrijf Neos Producties dat onder meer videonieuws produceert voor de websites van Planet Internet en de Volkskrant. Het ANP zet hiermee een nieuwe belangrijke stap op het gebied van videonieuws. Onlangs werd een unieke samenwerking aangekondigd met de NOS om videomateriaal van het NOS Journaal te kunnen aanbieden aan internet en mobiele diensten. Eerder werd een belang genomen in het videodistributiebedrijf Datiq. Lees verder

Video
Bedrijven die het publiek via internet tegen betaling niet-individuele video’s op verzoek aanbieden, moeten als tv-omroep worden aangemerkt. Dat heeft het Europese Hof van Justitie bepaald. Het bedrijf Mediakabel BV was eerder naar het Nederlandse Commissariaat voor de Media gegaan om aan te vechten dat het een omroep is. Zij oordeelde al dat Mediakabel er toch aan moest geloven. Hierop legde het bedrijf de kwestie voor aan de Raad van State die het dossier weer doorschoof naar het Europese Hof. Mediakabel vindt dat het een interactieve dienst is en derhalve niet aan de Europese regels hoeft te voldoen die gelden voor omroepen. Regels voor Europese omroepen zijn dat vijftig procent van de uitgezonden tv-programma’s van Europese makelij moet zijn en dat tien procent van de programma’s gekocht moet worden van onafhankelijke Europese producenten. Lees verder

Veerkamp
De Amsterdamse familie Veerkamp, bekend van een eigen item in het NCRV-programma ‘Man bijt Hond’, krijgt volgend tv-seizoen wellicht een eigen programma bij de NCRV of een commerciële zender. Dat meldde Hanny Veerkamp donderdag. De belevenissen van ‘de Veerkampjes’ waren afgelopen vrijdag voor het laatst te zien op Nederland 1, maar Hanny, Tonny en Nel Veerkamp komen zeker terug. ,,We zijn in onderhandeling met diverse zenders en tv-producenten, maar ik heb beloofd dat ik er verder niets over zal zeggen”, schetst Hanny. Lees verder

Ned1
Nederland 1 zendt deze zomer de Friestalige soap ‘Baas boppe Baas’ uit. De soap is geproduceerd voor de regionale omroep Omrop Fryslân en was daar vier seizoenen lang een kijkcijferkanon. Het is voor het eerst dat er een serie van Omrop Fryslân op een landelijke omroep te zien is, zo maakt de regionale omroep zaterdag bekend. Lees verder

Roddels
Actrice Cameron Diaz en MTV-producent Shane Nickerson willen samen meer dan 60 miljoen dollar aan schadevergoedingen van de Amerikaanse tabloid The National Enquirer. De roddelkrant heeft Diaz ervan beschuldigd haar vriendje Justin Timberlake te bedriegen. Lees verder

Media
Willeke Alberti, Berdien Stenberg, Lenny Kuhr en Jette van der Meij van GTST zijn zo maar een paar bekende Nederlanders die zondag 26 juni bij een oudere op bezoek gaan in een verzorgingshuis. Dat doen zij tijdens de landelijke Vergeet-me-niet Dag!, georganiseerd door het Nationaal Fonds Ouderenhulp. Lees verder

Jackson
De rechter in het proces tegen Michael Jackson heeft er vrijdag in toegestemd dat media microfoons plaatsen in de rechtszaal, zodat ze de uitspraak rechtstreeks kunnen uitzenden. Een groep vertegenwoordigers van de talrijke mediaorganisaties die het beroemde proces volgen, had om de toestemming gevraagd. Lees verder

iPod
Apple Computer komt zo’n twee miljoen iPod bezitters tegemoet die klagen over de batterij van de populaire speler. Het gaat om kopers van de eerste, tweede en derde generatie iPod spelers. Lees verder

Henk
Hij rijdt in een botsbakje met 31 deuken. In de serie WAT RIJDT… artiest, radio-dj en ex-politicus Henk Westbroek. ,,Mijn rijbewijs heb ik pas anderhalf jaar geleden gehaald. Toen ik daarna mijn eerste auto kocht, dacht ik: ik neem een botsbakje. Want ik heb een hekel aan autorijden en enig talent ervoor is mij niet gegeven. Die Volvo 440 turbo uit 1993 heb ik nog steeds. Goudglimmend met spoilers, dus een vrij ordinair voorkomen. Ik heb er 1723 euro voor betaald, ex btw. ik heb voor duizenden euro’s schade gereden – als ik alle krassen en deuken zou laten herstellen – maar dat zijn allemaal parkeerongelukjes. Een stuk of 31. Lees verder

EO
Hans Le Poole (57) is 35 jaar in dienst bij de Evangelische Omroep (EO). Le Poole, sinds 1986 ‘hoofd Muziek en Gevarieerd’, is de eerste EO-medewerker die dit aantal dienstjaren heeft bereikt. Hans Le Poole begon op zijn 22e bij de EO als een soort éénmansproductiebureau. Hij regelde de faciliteiten voor programmamakers, zoals studio’s en montage- en videoruimtes. ,,Voordat ik bij de EO kwam, had ik me ijverig beziggehouden met popmuziek. Ik werd al gauw gevraagd me in radio te verdiepen. Ik mocht het programma Gospelsound presenteren. In 1971 begon ik met de Muzikale Fruitmand, één van de oudste radioprogramma’s van de publieke omroep. De titel werd me aangeleverd door mijn toenmalige chef.” Presenteren doet hij tot op de dag van vandaag. ,,Zonder onderbreking. Ik heb een column op Radio 2 en ik presenteer Songs of Praise op Radio 747 AM.” Lees verder

Gerelateerde berichten