Headlines uit de krant: vrijdag 10 juni

De Rijksvoorlichtingsdienst heeft gisteren de brief aan Privé-hoofdredacteur Evert Santegoeds over de foto’s van prinses Amalia op de website www.koninklijkhuis.nl. geplaatst. Het weekblad publiceerde de laatste twee weken foto’s van het bezoek van prins Willem Alexander en prinses Máxima en hun dochter aan kinderboerderij ‘het Geertje’ in Zoeterwoude.

De RVD is woedend en vindt dat de leden van het koninklijk huis ‘zich onbespied mogen wanen, indien zij zich in de eigen privé-, familie- of gezinssfeer bevinden’. Zeker als het om kinderen gaat, zo valt verder in de brief te lezen. Privé wordt gevraagd ‘deze wijze van verslaggeving voortaan achterwege te laten’. Zo niet, dan worden ‘geëigende (rechts)maatregelen getroffen’. Lees verder

TV telefoon
“West-Europa zal blijven achterlopen op Korea en Japan met televisie over mobiele telefoons.” Dit zegt Neil Mawston, Associate Director mobiel van Strategy Analytics (SA), een analysebureau in Engeland, op vragen van Planet Multimedia. Recent maakte Strategy Analytics bekend te verwachten dat in 2010 mobiele telefoons een derde van alle digitale tv-ontvangers in de wereld voor hun rekening zullen nemen. Lees verder

Sonneveld
Friso Wiegersma, tot diens dood in 1974 de levensgezel van Wim Sonneveld, en zijn huisgenoot Hans van der Woude hebben op hun zolder oude opnamen van Sonneveld uit de jaren 1935 tot 1950 gevonden. Het gaat om elf platen van glas en zink met “uniek materiaal”, zei Van der Woude donderdag. Lees verder

Jetix
De operationele winst van Jetix Europe zal in het gebroken boekjaar 2004/2005 minimaal verdrievoudigen ten opzichte van het vorige boekjaar.  Dat zegt CEO Paul Taylor van het mediabedrijf donderdag in een interview met Dow Jones Nieuwsdienst, naar aanleiding van de cijfers over de eerste helft van boekjaar 2004/2005. Over het vorig jaar kwam de operationele winst uit op 5,1 miljoen dollar. Over de eerste zes maanden van dit jaar ligt deze inmiddels op 14,3 miljoen dollar. Bij de presentatie van de jaarcijfers gaf de CEO al aan een verdrievoudiging van de operationele winst te verwachten. Taylor verwachtte toen meer kijkers te trekken met de nieuwe naam Jetix, die de oude naam Fox Kids grotendeels heeft vervangen, om als gevolg hiervan meer advertentie-inkomsten te kunnen genereren. Lees verder

Big Brother
Voor de vijfde editie van Big Brother hebben zich tot dusver ongeveer 5000 kandidaten aangemeld, die nu allemaal worden gescreend. Dat aantal is wel iets minder dan de animo voor voorgaande edities, maar tv-producent Endemol verwacht het aantal aanmeldingen uiteindelijk op hetzelfde niveau zal komen te liggen als bij die eerdere afleveringen. Lees verder

Tv-monteur
Een 44-jarige televisieverslaafde vrouw uit Pasco County, Florida, was zo wanhopig toen de reparateur aan huis vertelde dat haar tv-toestel onherstelbaar kapot was, dat ze de man in gijzeling nam. De reparateur was al verschillende keren eerder bij haar langsgeweest om haar televisie te repareren, maar gezien de leeftijd van het apparaat waren alle pogingen vergeefs. Toen hij ook deze keer weer de vrouw daarover inlichtte en aanstalten maakte om te vertrekken, hield ze hem onder bedreiging van een pistool tegen: “Jij gaat niet weg voordat je de tv hebt hersteld!”, beet de televisieverslaafde vrouw de overdonderde reparateur toe. Lees verder

Gerelateerde berichten