Headlines uit de krant: vrijdag 3 juni

Religieuze omroepen als RKK en IKON dienen geen zendtijd te krijgen op de publieke zenders. Dat zegt PvdA-Kamerlid Martijn van Dam in het nieuwste nummer van het oecumenische opinieblad VolZin. Volgens hem past de overheidsfinanciering van deze omroepen niet in de scheiding tussen Kerk en Staat.

”We zetten de kerkelijke omroepen niet aan de kant, maar vinden het niet langer nodig ze geld te geven”, zegt Van Dam in het interview. ”De omroepen moeten vrij zijn in de manier waarop ze de programma’s invullen. Maar wat mij betreft is er een grens aan wat de overheid financieel moet steunen.” Lees verder

Schotel
Het Woningbedrijf Rotterdam (WBR) doet de schotelantennes in de ban. Nog dit jaar worden een paar duizend schotelbezitters aangeschreven en in 2006 volgt de rest. Volgens het WBR storen steeds meer mensen zich aan de schotels, die het gevelbeeld ontsieren. Lees verder 

Tros
Jaap Jongbloed, presentator van het tv-programma Vermist (Tros), is vorige week vrijdag met zijn cameraploeg opgepakt in de Syrische hoofdstad Damascus. Jongbloed was daar om een Groningse vrouw te helpen in contact te komen met haar twee kinderen. Volgens de vrouw zijn de twee kinderen vorig jaar augustus ontvoerd door hun Syrische vader. Lees verder

Talpa
Alleen Rocky T. gelooft in het verhaal dat SBS en De Telegraaf achter de afpersing en bedreiging van John de Mol en zijn bedrijf Talpa BV zaten. Voor het overige wijst alles erop dat T. alleen handelde. De rechtbank wees donderdag tijdens een pro forma-zitting vrijwel alle verzoeken af om getuigen te horen die T.’s verhaal zouden ondersteunen. De rechtbank meent dat T. zijn veronderstellingen eerst maar eens beter moet onderbouwen. Lees verder 

Muntz
Provoceren is niet het doel van programmamakers Rob Muntz en Paul Jan van de Wint. ,,Dan kunnen we Rob net zo goed in zijn blote reet over straat laten rennen”, zegt Van de Wint. Hun nieuwe programma ‘God bestaat niet’ doet echter weer heel wat stof opwaaien; al voor de vertoning van de eerste uitzending stromen de haatmails binnen. ,,Ik denk dat wij nu al meer mailtjes van gelovigen hebben dan de EO ooit van ongelovigen heeft gekregen.” Lees verder 

Storing
Door een urenlange systeemstoring is de productie van de kranten Haarlems Dagblad/IJmuider Courant, Leidsch Dagblad en de Gooi en Eemlander woensdagnacht ernstig vertraagd. Abonnees ontvangen de ochtendkrant daardoor veel later dan gebruikelijk. Lees verder

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email