Headlines uit de krant: woensdag 15 juni

Versatel heeft de landelijke dekking voor de uitzending van voetbalwedstrijden uit de eredivisie rond. Het kabel- en telecombedrijf heeft een overeenkomst gesloten met satelliettelevisieaanbieder CanalDigitaal. Dat maakte Versatel dinsdagavond bekend. Het bedrijf zegt heel blij te zijn met de overeenkomst.

CanalDigital zal ervoor zorgen dat de wedstrijden via de satelliet de huiskamer kunnen binnenkomen. Versatel zelf bereikt momenteel via zijn breedbandverbindingen (snel internet) 60 procent van de Nederlandse huishoudens. De overeenkomst met CanalDigitaal geldt voor de komende drie seizoenen.  Versatel heeft voor 91,5 miljoen euro de rechten gekocht voor de rechtstreekse uitzendingen van het eredivisievoetbal. Het bedrijf is akkoord gegaan met een garantie dat het de livebeelden in 90 procent van de huiskamers kan brengen. Lees verder

Theo
Katja Schuurman en Column Producties maken een documentaire over Theo van Gogh. BNN zendt deze op 2 november uit, de dag waarop vorig jaar de cineast werd vermoord. Gijs van de Westelaken van Column Producties kon dinsdag over de inhoud van de documentaire nog niet veel vertellen. ,,We zijn eigenlijk net begonnen. Lees verder

Opium
Op initiatief van schrijver Jan Siebelink breken zeven prominente Nederlanders een lans voor het voortbestaan van het Radio 1- programma Opium. Dit kunst- en cultuurprogramma van de AVRO op zaterdag- en zondagavonden dreigt de helft van zijn zendtijd te verliezen. Een open brief daarover aan Publieke Omroep (PO) is ondertekend door Hedy d’Ancona, Joop van den Ende, Hella Haasse, AFTh. van der Heijden, Jeroen Krabbé en Kees van Twist. Lees verder

Film
Bolsward leek dinsdag even een beetje op Hollywood. Een pand in de binnenstad werd tot advocatenkantoor omgetoverd voor de eerste opnames van de Friese dramaserie Dankert & Dankert. De serie is gebaseerd op het advocatenduo Anker & Anker. Acteur Peter Tuinman kwam zichzelf vaak tegen: hij speelt de beide broers Dankert. Lees verder

GOD
Misschien hebben de makers van de RVU-serie ‘God bestaat niet’ een punt en handelen zij uit oprechte zorg over het intolerante klimaat in de wereld, waaraan de religie mede debet zou zijn. Zo voeren zij aan (zie de krant van gisteren) dat religieuze mensen vaak overgevoelig reageren op uitingen over hun geloof en hun God. En over de Profeet mag je al helemaal niets zeggen, want voor je het weet heb je een fatwa aan je broek. Omgekeerd zouden religieuzen anderen wel mogen kwetsen, onder meer door hen vanwege hun opvattingen of hun daden met hel en verdoemenis te bedreigen. Lees verder

MacFreak
Het tijdschrift MacFreak, een initiatief van de gelijknamige Nederlandse Apple-nieuwssite, houdt er na twee nummers weer mee op. “Na een half jaar voorbereiding, twee nummers en hard knokken voor een klein marktaandeel, moeten we helaas tot de conclusie komen dat er blijkbaar geen ruimte is voor een tweede Mac-blad in Nederland”, schrijft Léon van Schie van MacFreak. Dat betekent dat MacFan van uitgeverij Divo nu weer het enige Nederlandstalige Mac-tijdschrift is. Lees verder

Gerelateerde berichten