Veronica start ‘Download Top 750’

Radio Veronica start vandaag om 09.00 uur met een nieuwe lijst, de eerste Radio Veronica Download Top 750 Allertijden. De lijst wordt uitgezonden tot en met zondag 26 juni. Dan is de nummer 1 te horen. Dit is de Engelse groep Coldplay met ‘Clocks’.

De lijst is samengesteld in samenwerking met Apple iTunes. Bij het samenstellen van de Download Top 750 Allertijden is alleen uitgegaan van legale downloads bij Apple iTunes in Nederland. Een belangrijk criterium voor de nummers is dat ze minimaal 1 jaar oud moeten zijn om in aanmerking te komen voor een notering in de Download Top 750 Allertijden vanwege de licentie van Veronica.

Eindredacteur Veronica Download Top 750 Allertijden Johan van Slooten:”Wat opvalt is dat de nummers in de Download Top 750 Allertijden jonger zijn dan de nummers uit de Veronica Top 1000 Allertijden. Evenals in de Veronica Top 1000 Allertijden is Queen echter de meest voorkomende artiest, met in beide toplijsten 22 noteringen. Robbie Williams, Bruce Springsteen en Dire Straits hebben de meeste noteringen in de top 100: elk drie stuks.”

De Download Top 750 Allertijden wordt gepresenteerd door bekende deejay’s als: Jeroen van Inkel, Rob van Someren, Kas van Iersel en Ferry Maat. [Radiowereld.NL]