Headlines uit de krant: dinsdag 9 augustus

Hoofdredacteur Mark Koster van het weekblad Nieuwe Revu heeft zijn functie neergelegd. Reden is verschil van inzicht over het te voeren beleid, deelde uitgever Sanoma Men’s Magazines maandag mee. De redactie van het blad is maandag ingelicht over het vertrek van de hoofdredacteur.

Koster heeft anderhalf jaar de leiding over het weekblad gehad. Hij wordt voorlopig opgevolgd door Hans Verstraaten, algemeen hoofdredacteur bij Sanoma en Jan Paul de Wildt, marketingmanager bij Nieuwe Revu. Verstraaten was tot juli 2000 hoofdredacteur van Nieuwe Revu en werd opgevolgd door Jildou van der Bijl. Lees verder

Jannes
Wereldberoemd in Drenthe en omgeving, dat is Jannes Wolters. Binnenkort maakt ook de rest van Nederland kennis met de volkszanger. Het begon allemaal vijf jaar geleden, met een zelf gefinancierd plaatje. Nu komt zijn nieuwe single Een beetje meer vanuit het niets binnen op nummer 3 in de Mega Top 100. RTV Oost wijdde vorig jaar een realityshow aan de sympathieke woonwagenbewoner. SBS6, hofleverancier van de ‘gewone mensen-soap’, zendt de serie nu ook uit. Wolters lijkt met beide benen op de grond te staan. Zijn gezin, vriendin Truitje en hun zoontjes Josef (10) en Jan (6), gaat hem vóór alles. Een optreden is pas geslaagd als het publiek plezier heeft, hij eet het allerliefst patat en woont in een woonwagen. Lees verder

Kok
Televisiekok Rudolph van Veen (38) vertrekt bij het RTL4-programma Life & Cooking. Nadat hij vijf jaar bij dit programma heeft gewerkt, vindt hij het welletjes en werkt hij aan een formule voor een eigen tv-programma. Als dat er komt, zal dat eveneens bij een RTL-zender op de buis komen, aldus een RTL-woordvoerder maandag. Lees verder

Ferrer
De Cubaanse zanger Ibrahim Ferrer is zaterdag overleden in de Cubaanse hoofdstad Havanna. Dat heeft zijn familie gezegd. Ferrer, die wereldfaam verwierf met de Buena Vista Social Club, werd 78 jaar. Ferrer was vorige maand nog te gast bij het North Sea Jazz Festival in Den Haag. Voor later dit jaar stonden ook concerten gepland in ons land. Lees verder

Jennings
Nieuwslezer Peter Jennings, een van de bekendste Amerikaanse televisiepersoonlijkheden, is overleden in zijn woonplaats New York. Dat maakte zijn zender ABC maandag bekend. Jennings had longkanker. Hij is 67 geworden. Lees verder

NooordzeeFM
Chiel van Praag is boos op radiozender Noordzee 100.7 FM. Tijdens de ochtenduitzending Goedemorgen Gordon zei Tom Smitsloo, waarmee Van Praag ooit zaken deed, dat het evenementenbureau van Van Praag in financieel zwaar weer zit. Van Praag heeft hierop een kort geding aangespannen wegens laster tegen Noordzee FM. Dit dient donderdag bij de rechtbank in Den Haag. Lees verder

Radio 1
Het Radio 1 Journaal meldde vanochtend ten onrechtte dat het bericht in het Algemeen Dagblad over ondervoeding hetzelfde is al exact vier jaar geleden. De samensteller van het krantenoverzicht is het kennelijk volledig ontgaan dat er een groot verschil is tussen patiënten die al in het ziekenhuis zijn opgenomen en patiënten die zich voor het eerst melden bij de polikliniek. Lees verder

Versatel
Belgacom kwam het eerste weekend met voetbal over ADSL zonder kleerscheuren door. Versatel is gespannen en maakt een eigen tv-programma over voetbal. De Standaard bericht dat Belgacom TV, het digitale televisieplatform over ADSL, het eerste competitieweekend in België goed doorstaan heeft. Lees verder

Vodafone
Vodafone Duitsland gaat samenvattingen van de Bundesliga-wedstrijden uitzenden via umts op het mobieltje. De samenvattingen zijn op zaterdag te bekijken en duren ongeveer 25 minuten. Behalve samenvattingen is er ook andree informatie over de match te vinden, is er sprake van analysyes en zullen er interviews met spelers entrainers te zien zijn Lees verder

Gerelateerde berichten