Zoek
Sluit dit zoekvak.

Headlines uit de krant: donderdag 1 september

VPRO, VARA en NPS roepen het publiek op om in Den Haag aan de bel te trekken over de kabinetsplannen voor de Publieke Omroep. Via de omroepgidsen, tv-spotjes en de internetpagina www.publiekinactie.nl wordt mensen gevraagd hun ongenoegen over de plannen kenbaar te maken aan Tweede-Kamerleden. Op 12 september vindt in de Tweede Kamer het debat plaats over de toekomst van de Publieke Omroep.

De coalitiepartijen bereikten tijdens het zogeheten paasakkoord overeenstemming over de toekomst van de Publieke Omroep. De omroepen verliezen een groot deel van hun budget. Deels kunnen ze dat terugverdienen met programmavoorstellen in vastgelegde segmenten. De omroepen vrezen vervlakking en meer bureaucratie. Bovendien zeggen zij bijna niet meer te kunnen samenwerken in de nieuwe constructie. Lees verder 

GTST
Drieduizend afleveringen en nog steeds staat het GTST-dorp stijf van de intriges, verwijten, liefdesperikelen, lijmpogingen, moordaanslagen en versiertrucs waarmee de karakters elkaar permanent bestoken. Hele volksstammen, bij elkaar zo’n twee miljoen zielen, smullen zelfs na vijftien jaar – de eerste aflevering was op 2 oktober 1990 – nog volop van de allereerste tv-soap van eigen bodem:Goede Tijden, Slechte Tijden. De dubbele 3000e aflevering wordt morgen- en vrijdagavond uitgezonden. Lees verder

Talpa
De programmagegevens van televisiezender Talpa zijn niet te vinden in TVgids.nl. De omroepgids TVgids.nl van de publieke omroepen Avro, KRO, NCRV en Sanoma (25 procent) is niet volledig. Internetters die via de gids willen zien wat er die avond te zien is op Talpa lopen in een virtueel gat. De gids vermeldt slechts dat er tussen zes uur ’s avonds en twee uur ’s nachts het programma Talpa te zien is op de zender van Nickelodeon. Talpa-programmagegevens ontbreken. Lees verder

Televisie
Betaalzender Première verwerft de Champions League-rechten in Duitsland en begint een open tv-zender. Dat berichten onder meer Handelsblatt en Forbes. Het gaat om drie jaar rechten, vanaf het seizoen 2006/2007. Première moet tenminste dertien wedstrijden van de Champions League per seizoen op een open kanaal uitzenden. Slaagt ze daar niet in, dan vordert de Europese voetbalbond (UEFA) de rechten terug. Doorverkopen van die open rechten is ook een optie voor Première. Lees verder

Vlieger
Erik de Vlieger zet vandaag een groot gedeelte van zijn vertrouwelijke strafdossier ‘Madras’ op internet. Het is voor zover bekend voor het eerst dat een verdachte nog voor zijn berechting zijn strafdossier deels openbaart.  De Amsterdamse persofficier van justitie mevrouw mr. H. Festen liet gisteren weten de stap van De Vlieger af te keuren. “Het kan de belangen van andere verdachten en getuigen schaden.” Justitie heeft het dossier aangelegd naar aanleiding van de verdenking dat de Amsterdamse zakenman zich schuldig maakte aan afpersing en bedreiging. Lees verder

Actie
VPRO, VARA en NPS roepen het publiek op om in Den Haag aan de bel te trekken over de kabinetsplannen voor de Publieke Omroep. Via de omroepgidsen, tv-spotjes en de internetpagina www.publiekinactie.nl wordt mensen gevraagd hun ongenoegen over de plannen kenbaar te maken aan Tweede-Kamerleden. Op 12 september vindt in de Tweede Kamer het debat plaats over de toekomst van de Publieke Omroep. De coalitiepartijen bereikten tijdens het zogeheten paasakkoord overeenstemming over de toekomst van de Publieke Omroep. De omroepen verliezen een groot deel van hun budget. Deels kunnen ze dat terugverdienen met programmavoorstellen in vastgelegde segmenten. De omroepen vrezen vervlakking en meer bureaucratie. Bovendien zeggen zij bijna niet meer te kunnen samenwerken in de nieuwe constructie. Lees verder

Gerelateerde berichten