Zoek
Sluit dit zoekvak.

Telegraaf heeft eerste recht van koop op SBS

Het Telegraaf-concern heeft het eerste recht van koop op SBS Nederland, de exploitant van de zenders SBS6, Net5 en Veronica. Dat melden ingewijden in de tv-wereld. Door dat eerste recht van koop kan het dagbladconcern de Nederlandse activiteiten van SBS SA kopen, en vervolgens – vanwege beperkende crossmedia ownership-regels – het niet-toegestane deel (65 procent) doorverkopen.

Zeer waarschijnlijk is dat John de Mol dat belang dan overneemt. De Mol zou dan in een klap marktleider worden op de Nederlandse tv-markt. Niet eerder was bekend dat het Telegraaf-concern, dat nu een belang van 27 procent heeft in SBS Nederland, zo’n eerste recht van koop tot zijn beschikking had.

Recent werd aangekondigd dat SBS SA aan de investeringsmaatschappijen KKR en Permira verkocht zou worden. Die transactie heeft echter nog niet plaatsgevonden. Mogelijk heeft De Telegraaf tijd gewonnen door een hoog prijskaartje aan haar belang in het tv-bedrijf te hangen. [Adformatie/Radio.NL]