3FM Serious Request-week komt terug

3FM zal ook dit jaar vlak voor kerst komen met een Serious Request-week. Wouter van der Goes zei dat vandaag in het Algemeen Dagblad. De actie zou dit jaar nog beter gaan worden. Hoe de week er precies uit gaat zien, is nog onduidelijk.

Afgelopen jaar hield 3FM voor het eerst een speciale actieweek voor de kerstdagen. Vijf dagen lang werden de deejay’s Giel Beelen, Claudia de Breij en Wouter van der Goes opgesloten in een glazen huis op het Neude in Utrecht. Vanuit dat huis maakten de drie jocks 24 uur per dag radio. Ook kwamen er veel mensen langs. Daarnaast konden luisteraars de hele week lang betalen om hun favoriete plaat op de radio te krijgen.

Uiteindelijk werd meer dan 900 duizend euro ingezameld voor het goede doel. Het geld werd gegeven aan het Nederlandse Rode Kruis dat met het bedrag een noodhospitaal heeft gebouwd in Darfur.

Ook voor het marktaandeel van 3FM was het een goede actie. Normaliter daalt het station in de decembermaand, maar afgelopen jaar wist de zender stabiel te blijven. 3FM heeft vorige week ook nog een onderscheiding gekregen voor de Serious Request Darfur-actie. Het station werd bekroond met een Marconi Award voor ‘Beste programma’. [JS/Radio.NL]

Gerelateerde berichten