KRO wil herinvoering omroepbijdrage

Kijkers van de publieke omroepen moeten weer een omroepbijdrage gaan betalen. Dat zegt KRO-voorzitter Frans Slangen maandag in Het Financieele Dagblad. Met de nieuwe omroepplannen van het kabinet moeten de omroepverenigingen op zoek naar inkomstenbronnen. “De publieke omroep hoeft niet gratis te zijn, wel toegankelijk”, zegt Slangen.

De KRO-voorzitter denkt aan een ander systeem dan dat van het betalen van kijk- en luistergeld, dat enkele jaren geleden werd afgeschaft. Hij stelt een een bijdrage van veertig euro per jaar voor, die alleen wordt betaald door mensen die de publieke omroepen willen ontvangen. “Daarmee komt het besef terug dat het maken van televisieprogramma’s geld kost. Daarnaast ontstaat er meer binding met de omroepen als er betaald moet worden.” [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten