Televisie populaire vrijetijdsbesteding

Het kijken naar de televisie is een van de meest populaire vrijetijdsbestedingen in Nederland. Meer dan driekwart van de bevolking zit dagelijks gemiddeld drie uur voor de buis. Dit gebeurt op één van de twee toestellen die in elk huishouden staan. Dat blijkt maandag uit een gezamenlijk onderzoek van TNS Nipo en KPN onder veertigduizend mensen vanaf 14 jaar.

Op de hoogte blijven en vermaak worden genoemd als voornaamste redenen televisie te kijken. Veel Nederlanders vinden het ‘behoorlijk irritant’ gestoord te worden tijdens het kijken, melden de onderzoekers. De telefoon wordt als grootste stoorzender gezien.

De gemiddelde Nederlander kan het kijken naar de beeldbuis combineren met andere zaken als gesprekken voeren, computeren of bellen. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten