Zoek
Sluit dit zoekvak.

Headlines uit de krant: maandag 14 november

De reclame-inkomsten van Publieke Omroep lopen volgend jaar waarschijnlijk fors terug. Toch denkt het kabinet dat de publieke omroepen het tij kunnen keren door onderscheidende programma’s voor verschillende groepen kijkers te maken. Dat heeft de ministerraad vrijdag besloten op basis van de mediabegroting 2006 van staatssecretaris Van der Laan (Media).

,,Meer drama, meer nieuwe programma’s, nieuwe themakanalen en een scherper profiel, dat zijn de plannen van Publieke Omroep voor 2006”, schrijft de bewindsvrouw. Lees verder

AD
Het AD, dat in september met een aantal regionale kranten fuseerde, gaat de opzet van de krant wijzigen. De drie elementen van het dagblad (binnen- en buitenland, regionaal nieuws en Sportwereld) krijgen voortaan allen een eigen nietje, waardoor de krant makkelijker uit elkaar is te trekken. Lees verder

Griek
Van de Griekse televisiekijkers vertrouwt volgens een opiniepeiling 71 procent het tv-journaal helemaal niet. Van de ondervraagden is 60 procent ervan overtuigd dat het journaal de feiten verdraait. De resultaten van de begin november gehouden peiling zijn vrijdag in Griekse media verschenen. Slechts 29 procent is tevreden over het nieuwsaanbod op de televisie. De Griekse staatsomroep heeft volgens 61 procent van de ondervraagden een relatief betrouwbaarder nieuws dan de commerciële omroepen. Lees verder

Piet
Het dagelijkse Sinterklaasjournaal op televisie moet stoppen. Theatermaakster Trudy Kuyper uit Akersloot roept hiertoe op in een artikel in het Noordhollands Dagblad. Volgens Kuyper maakt het Sinterklaasjournaal een show van het traditionele Sinterklaasverhaal. De dagelijkse uitzendingen hollen volgens volgens de theatermaakster het traditionele Sinterklaasverhaal uit en beroven kinderen van hun fantasie. Zij wil dat de televisie zich beperkt tot een uitzending van de aankomst van de Sint per boot. Kuyper vraagt lezers om steunbetuigingen opde website www.zappouders.nl. Lees verder

NPS
Omroep NPS is de internetuitzending begonnen van het vijfde seizoen van Pink Soap, een door amateurs opgenomen soapserie over homojongeren. Wat ooit begon als een anderhalf uur durende videovertoning in een café in Nijmegen begint uit te groeien tot een klein webtelevisiestation voor een specifieke doelgroep. Gisteren verscheen de eerste aflevering van het vijfde seizoen van Pink Soap, een productie van videomaker Maarten Vissers. De videostreams worden gehost door de NPS en zijn te vinden bij NPS-site Het Roze Rijk, de site van tijdschrift Expreszo en de site van Dito, de organisatie die de serie maakt met vrijwilligers uit Nijmegen. Lees verder

Talpa
Het college van burgemeester en wethouders is in de toekomst ‘alerter’ als geld wordt uitgetrokken voor promotie van de stad. Met die belofte lijkt de discussie rondom De Bouw, het televisieprogramma van Talpa, gesust. Dit programma wordt opgenomen in de Stripheldenbuurt en de zender kreeg de benodigde grond met een waarde van honderdtachtigduizend euro tot haar beschikking. Lees verder

Lokaal
Omroep Amersfoort krijgt geen subsidie van de gemeente tot een nieuw bestuur is gevormd. Dat zei verantwoordelijk wethouder Van ’t Veld tijdens de begrotingsvergadering op het Amersfoortse stadhuis. De wethouder liet doorschemeren dat achter de schermen hard wordt gewerkt om de in bestuurscrisis verkerende omroep weer op poten te krijgen. Na een turbulente ledenvergadering in mei trad het toenmalige bestuur af. Daarnaast zou de lokale omroep in financiële problemen verkeren. Lees verder

Baantjer
In tegenstelling tot eerdere berichten is nog onzeker of de televisieserie Baantjer uitmondt in een bioscoopfilm. Het zou de afsluiter van tien succesvolle seizoenen moeten worden, in eendrachtige samenwerking tussen Endemol en RTL Nederland. Maar helaas: de financiering – geen onbelangrijk detail als het om het maken van films gaat – is niet rond. Lees verder

Sint
Sinterklaas is weer in het land. De goedheiligman en zijn trouwe helpers zetten zaterdagmiddag voet op Nederlandse bodem in Sneek. De stoomboot uit Spanje meerde rond half een af. De sint kreeg eerst zelf een cadeautje. Burgemeester A. Brok gaf hem het eerste exemplaar van Het Gouden Boek van Sinterklaas. De sint kan daarin terugblikken op zijn aankomsten in Nederland in de afgelopen 50 jaar. Lees verder

Gelderland
Een Nijmeegse actievoerder is vrijdagmiddag in zijn woonplaats aangehouden terwijl hij een interview gaf aan de regionale televisiezender Radio en TV Gelderland. Hij rolde in bijzijn van de politie een kritisch pamflet uit over minister Verdonk van Vreemdelingenzaken. Daarop grepen de politiemensen hem meteen in de kraag, aldus een woordvoerder van de regionale omroep. Donderdagavond nam de politie een tiental pamfletten met de tekst ,,Reisbureau Rita – arrestatie – deportatie – crematie – adequaat tot het bittere eind” in beslag bij voormalig kraakpand De Grote Broek. De regionale omroep wilde meer weten over deze actie en regelde een afspraak met een actievoerder, politiemensen en een advocaat op de stoep van het pand. Lees verder

TMF
Dat games vol actie en geweld het populairste spelgenre vormen, is zaterdagavond bevestigd tijdens de TMF Game Awards 2005. De hoofdprijzen gingen onder meer naar Battlefield 2, Grand Theft Auto: San Andreas en Resident Evil 2. De TMF Game Awards vormden een onderdeel van de Gameplay-beurs die het tijdschrift Power Unlimited dit weekeinde in de RAI in Amsterdam organiseert. In een anderhalf uur durend spektakel met optredens van onder anderen Lange Frans & Baas B en DJ Chuckie werden de belangrijkste gamesprijzen van ons land uitgereikt. Lees verder

Panter
De fans hebben er lang op moeten wachten maar nu is het dan zover: De Vliegende Panters komen weer terug op de buis met een tv-serie, getiteld Daar Vliegende Panters. De Vliegende Panters zijn Rutger de Bekker, Diederik Ebbinge en Remko Vrijdag. Het nieuwe programma is opgebouwd uit een aantal wekelijks terugkerende series. Lees verder

RTL
RTL Nederland stopt met zijn kwakkelende radiostation Yorin FM met daarop de duurbetaalde dj’s Rob Stenders, Robert Jensen en Henk Westbroek. Dat blijkt uit een memo dat de directie gisteren aan het personeel heeft gestuurd. RTL heeft een extern bureau in de arm genomen dat op zoek gaat naar kopers voor het miljoenen kostende frequentiepakket waarop Yorin FM uitzendt. Dinsdag wordt het personeel van de zwaar verlieslatende radiozender over de aanstaande verkoop geïnformeerd. Belangrijke kapers op de kust zijn onder anderen Radio 538-oprichter Lex Harding en Ruud Hendriks, die onlangs een nieuw radiobedrijf startten. Harding: ,,We richten ons vooral op de internationale markt, maar ik sluit niets uit. We hebben hier onlangs de jongerenzender Slam FM gekocht. De frequentie van Yorin FM zou daar wel goed bij passen. We zouden dan in één klap een behoorlijke speler zijn op de Nederlandse radiomarkt.’’ Lees verder

Kwakzalverij
De Vereniging tegen de Kwakzalverij heeft zaterdag haar Meester Kackadorisprijs voor 2005 toegekend aan De Telegraafjournalist R. Steenhorst. De organisatie viert dit weekeinde haar 125-jarig bestaan. Lees verder

TV
Van de Griekse televisiekijkers vertrouwt volgens een opiniepeiling 71 procent het tv-journaal helemaal niet. Van de ondervraagden is 60 procent ervan overtuigd dat het journaal de feiten verdraait. De resultaten van de begin november gehouden peiling zijn vrijdag in Griekse media verschenen. Slechts 29 procent is tevreden over het nieuwsaanbod op de televisie. De Griekse staatsomroep heeft volgens 61 procent van de ondervraagden een relatief betrouwbaarder nieuws dan de commerciële omroepen. Lees verder