Zoek
Sluit dit zoekvak.

FunX gaat evenementenfrequentie Groningen gebruiken

FunX gaat de evenementenfrequentie in Groningen gebruiken tijdens het Noorderslag Festival. De urbanzender doet dit in het kader van de ‘City Tour’ die ze in 2006 willen houden. Daarmee wil het station aantonen dat ze niet alleen in de Randstad populair zijn. Vorige week stuurde FunX een open brief naar de Tweede Kamer waarin ze grootstedelijke frequenties claimden.

In die open brief gaf FunX aan dat er veel evenementenfrequenties niet gebruikt worden. Tijdens Noorderslag gaan ze dus voor het eerst een evenementenfrequentie gebruiken. FunX zal daardoor van 9 tot en met 20 januari in de omgeving van Groningen-Stad te ontvangen zijn.

Tijdens het Noorderslag Muziekfestival is FunX volop aanwezig met live-uitzendingen. Het festival in het Groningse Oosterpoort wordt gezien als het jaarlijkse evenement van de Nederlandse muziekindustrie. “Voor de urbanwereld betekent Noorderslag, met voor het eerst een eigen podium onder de naam X-Stage, de definitieve doorbraak van de nieuwe urban muziekstroming”, aldus programmadirecteur Mezen Dannawi. Een keur aan Nederlandse urbanbands en acts zullen tijdens Noorderslag optreden.

In samenwerking met de onderwijsorganisaties Codename Future en Kennisnet geeft FunX een speciale jongerenkrant uit voor Groningen en worden talkshows met scholen geproduceerd. Verder zal de redactie van NOS Headlines meegaan naar Groningen om verslag te doen. Voor de speciale FunX Noorderslag-editie werkt de zender met een team van programmamakers die in Groningen actief is, met als uitvalsbasis de lokale omroep van Groningen OOG RTV. Bovendien zoekt de radiozender jonge verslaggevers in Groningen, als start voor een nieuw grootstedelijk correspondentennetwerk. [JS/Radio.NL]

Gerelateerde berichten