Headlines uit de krant: donderdag 1 december (1)

Door interne problemen zijn er enkele programma’s van de lokale Waddinxveense radiozender RTW FM komen te vervallen. Een aantal medewerkers en een deel van het bestuur van de omroep zijn opgestapt. De sluimerende verschillen van inzicht zijn geëscaleerd, zegt programmamaker Hans Schippers. Ook hij is opgestapt.

 ,,Het zijn voornamelijk onderlinge problemen tussen de medewerkers. Daarom kan ik er niet veel over zeggen. Mijn besluit om te stoppen is heel moeilijk geweest. Het radiowerk trekt mij enorm.’’ Schippers’ programma Politiek Café van maandagavond was dan ook een herhaling. Lees verder

TV
Als vanavond in het Capelse gemeentehuis de programmaraad BCNZ (Bergschenhoek, Capelle, Nieuwerkerk en Zevenhuizen-Moerkapelle) om acht uur de vergadering ingaat zal het de medewerkers van de gemeente Nieuwerkerk niet verbazen als de zaal vol zit met dorpsgenoten. De Programmaraad adviseert Casema jaarlijks over de samenstelling van het programmapakket. En dit keer komt het verdwijnen van RTV Rijnmond uit Nieuwerkerk aan de orde. Daarvoor in de plaats komt TV West. Lees verder

Kazaa
Een nieuw Nederlands tv-kastje neemt tv-programma’s en speelfilms direct op via BitTorrent, eDonkey en Kazaa. De Lamabox zag het levenslicht tijdens de HCC-dagen afgelopen weekend. Vermoedelijk tot weerzin van de muziek- en filmindustrie, verscheen afgelopen vrijdag de zogeheten Lamabox op de markt. IT-bedrijf It’s Logic uit Barneveld zoekt, als sponsor van het apparaat, de grenzen van het auteursrecht op met het apparaat dat peer-to-peer-netwerken via ADSL- of kabelinternet direct koppelt aan de televisie. Lees verder

BBC
BBC2 wil in 2006 de eerste Britse zender worden die simultaan via tv-netten en internet zal uitzenden. Dit bericht VNUnet op grond van een voordracht van de chef van BBC2 in Engeland, Roly Keating, the controller of BBC2. In 2006 begint de BBC in elk geval een proef met het volledig real-time zenden van BBC2 via internet. De zender zal te volgen zijn binnen de MyBBCPlayer die de BBC zal introduceren om op verzoek programma’s te bekijken (video on demand). Het gelijktijdig online en via andere infrastructuren uitzenden valt onder de term ‘Simulcast’ wat staat voor ‘simultaneous broadcast’, het uitzenden via verschillende technische kanalen. Lees verder

Talpa
De ontknoping van Expeditie Robinson – voor wie het gemist heeft, kandidaat Marnix won – trok gisteravond bijna een miljoen kijkers naar Talpa. Realityprogramma’s scoren goed, weten ze bij de nieuwe commerciële zender. Vandaar dat Big Brother een uitvinding van Talpa-eigenaar John de Mol zelf en Expeditie Robinson, dat Talpa met tussenkomst van de rechter van SBS overnam, beiden prominent geprogrammeerd staan. Lees verder

NOS
Omdat het NOS Journaal volgend jaar vijftig jaar bestaat, is er op 5 januari een jubileumuitzending waarbij enkele oud-presentatoren opnieuw achter de desk kruipen. Dat maakte de NOS maandag bekend. De oud-nieuwslezers gaan de uitzendingen verzorgen die overdag op de buis komen. Met hen wordt die dag ook gepraat over de periode waarin ze zelf het nieuws lazen en allen nemen ze een bulletin voor hun rekening. De lezers die hun medewerking hebben toegezegd zijn: Eugenie Herlaar, Wibo van de Linde, Rien Huizing, Eef Brouwers, Lous Haasdijk, Harmen Siezen, Noortje van Oostveen, Elleke van Doorn en Joop van Zijl. Lees verder

Tros
Margriet Vroomans wordt presentatrice van het radioprogramma TROS Kamerbreed (zaterdagochtenden, Radio 1). Ze vervangt in die hoedanigheid Roderick Veelo, die wegens zijn werkzaamheden bij RTLZ afscheid nam van het politieke programma. Veelo’s medepresentator Jan Kuitenbrouwer is de TROS trouw gebleven. Samen met Vroomans vormt hij met ingang van 3 december het nieuwe presentatieduo van het programma, aldus een TROS-woordvoerster dinsdag. Lees verder

Friesland
Dat Omrop Fryslân een tv serie op het scherm brengt die deels gebaseerd is op de zaak tegen ‘engel des doods’ Martha U. is pijnlijk voor nabestaanden van slachtoffers, vindt het echtpaar Nieveen uit Diepenveen. De vader van Zwanet Nieveen de Boer was een van de slachtoffers van de verpleegster, die in 1996 werd veroordeeld om dat ze negen bewoners van een verpleeghuis in Delfzijl met insuline-injecties had omgebracht. Lees verder

Foto
Op zondag 18 december wordt op 3 locaties in Nederland (Rotterdam, Oss en Groningen) het startsein gegeven voor de verkiezing van de Nieuwsfoto van het Jaar. Nieuwsfoto van het Jaar geldt als de enige fotoverkiezing die bepaald wordt door jongeren. Initiatiefnemers van de onderscheiding zijn KidsWeek en het Algemeen Nederlands Persbureau. Lees verder

Stiva
Stiva publiceert vandaag het Stiva-bericht waarin onder meer verslag wordt gedaan van de aanscherpingen die Stiva dit jaar heeft doorgevoerd in de zelfregulering. Er werd een toetsing vooraf voor radio- en tv-commercials ingevoerd. Een half jaar na invoering is Stiva-directeur Ingrid van Engelshoven zeer tevreden over het functioneren van het systeem. Lees verder

Gerelateerde berichten