Search
Close this search box.

3FM Serious Request voor Congo bereikt 7,5 miljoen Nederlanders

7,5 miljoen Nederlanders hebben in de week voor kerst naar 3FM Serious Request voor Congo gekeken en geluisterd. Dit blijkt uit telefonisch onderzoek uitgevoerd door Publieke Omroep Kijk- en Luisteronderzoek. 10,3 miljoen mensen waren op de hoogte van de actie. Dit komt overeen met 75% van alle Nederlanders van 13 jaar en ouder.

In de week voor Kerst 2005 verzorgde de publieke zender 3FM vanuit het Glazen Huis op de Neude in Utrecht een zesdaagse marathon-uitzending om zoveel mogelijk geld op te halen voor kinderen in Congo. Van maandag 19 tot en met zaterdag 24 december verzorgden drie deejay’s: Giel Beelen, Gerard Ekdom en Wouter van der Goes, zes dagen lang 24 uur per dag alle radio-uitzendingen van 3FM vanuit het Glazen Huis op de Neude in Utrecht. Die marathonuitzending is door 3,2 miljoen mensen beluisterd. 6,2 miljoen mensen hebben de uitzending gevolgd via Nederland 2.

Uit eigen onderzoek bleek al dat 3FM.nl tijdens Serious Request door 344.840 mensen werd bezocht. Samen waren ze goed voor 2,7 miljoen page-views.

Luisteraars waardeerden de radio-uitzending 3FM Serious Request voor Congo met gemiddeld een 7,7. De tv-uitzendingen werden gewaardeerd met een 8,0. Ook het doel: ‘Red een kind in Congo’ viel in goede aarde. 94% van de ondervraagden vond dit een goed tot zeer goed doel. 82% had een goede tot zeer goede waardering over voor de gedraaide muziek. De muziek is door de luisteraars uitgekozen.
 
Met 3FM Serious Request voor Congo werd tot op heden €2.203.549,-opgehaald. Omdat op dit ogenblik nog machtigingskaarten binnenkomen, maken 3FM en het Nederlandse Rode Kruis eind januari het eindbedrag bekend.
 
Zendercoördinator 3FM Florent Luyckx: “Iedereen bij 3FM is geraakt door de betrokkenheid van onze luisteraars. Het doel van de actie werd hartelijk omarmd en het niveau van de requests was fantastisch. De energie vanuit het hele land was voelbaar in het Glazen Huis en hielp de DJ´s Giel, Gerard en Wout over de eindstreep. De unanieme steun van de Tweede Kamer voor een bijdrage aan onze actie heeft ons ook aangenaam verrast. Ik ben trots op het eindresultaat waarmee het Nederlandse Rode Kruis enorm veel kinderen in Congo kan herenigen met hun familie en kan voorzien van de noodzakelijke medische hulp.” [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten