Search
Close this search box.

‘De Nationale IQ Test’ op Nederland 2

BNN brengt woensdag (11 januari) voor de zesde keer ‘De Nationale IQ Test’ op Nederland 2. Van 20.30 uur tot 22.20 uur nemen onder andere maagden, uitvinders, vuilnismannen en quiztoeristen de test af. Ook zullen gebruikers van softdrugs onder invloed de test maken. De blowers maken ’s middags nuchter hun eerste test. Vervolgens gaan ze drie joints roken om daarna de test tijdens een rechtstreekse uitzending stoned te maken.

In de studio is een arts aanwezig om in te grijpen bij problemen. Ook zal een Orang-oetang uit Apenheul mee doen. BNN wil met deze deelneemster uitzoeken of een aap slimmer is dan de domste bekende Nederlander. De presentatie van de IQ Test, die zes jaar geleden bij BNN werd geïntroduceerd, is in handen van Patrick Lodiers en Jeroen Pauw.

Test jezelf via BNN.nl
Dit jaar bestaat de test uit zestig vragen met vier antwoordmogelijkheden (A, B, C en D). De vragen hebben betrekking op taal, rekenen, logica en geheugen.

Onder andere Chris Tates, Ernst Daniel Smid, Horace Cohen, Bert Bakker, Hanny en Ton Veerkamp en Prem Radhakishun doen mee aan de test live in de studio. Wie live meedoet aan de test via de website van BNN kan zijn uitslag direct aan het eind van de test uitprinten. Meer informatie hierover is te vinden op de website van BNN. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten