In gesprek met: Rick Romijn [Radio 538] (deel1)

Rick Romijn wordt op 31 december 1962 geboren onder de naam Richard Blokpoel in Den Haag. Zijn radiocarrière begint bij Radio Flamingo om vervolgens naar Radio Penelope te gaan. In 1980 stapt hij over naar het toen nog populaire jongerenstation Radio Stad Den Haag. Later heeft hij nog gewerkt voor Free Radio Rotterdam, Stads Radio Rotterdam en Radio Patricia in Amstelveen. Uiteindelijk komt hij terecht bij Holland FM. Op een gegeven moment wordt dit station overgenomen door Veronica en gaat het door als Hitradio 1224. Even later krijgt de zender de naam Hitradio Veronica.

Voor dat station presenteert hij programma’s als ‘De Romijnse Tijd’, ‘Goud Van Oud’ en ‘Oh Wat Een Nacht’. Tevens is hij Music Director van het station. Edwin Evers werkt op dat moment ook voor Hitradio Veronica en even later besluiten ze om samen naar de KRO op Radio 3FM te gaan.

Ze nemen Cobus Bosscha mee en gaan met z’n drieën de ochtendshow ‘Evers Staat Op’ presenteren. Rick is ook twee jaar lang de stationstem van Radio 3FM. Lees hier ‘Deel één’.

Deel twee van het interview met Rick Romijn is aanstaande zondag te lezen.