Search
Close this search box.

Kruispunt protesteert tegen late uitzendtijdstip

Het RKK-programma Kruispunt gaat protesteren tegen het late tijdstip waarop de rubriek over kerk en samenleving de laatste maanden geprogrammeerd staat op Nederland 1. Zondag (22 januari) is eenmalig een uur voor de tv-uitzending al op de RKK-site Katholieknederland.nl te zien zijn.

Eindredacteur en presentator Leo Fijen: “Het zingevingsnet bij uitstek holt de RKK-zendtijd op zondagavond uit. Wij bieden ons trouwe kijkers nu een uniek alternatief én goede service. Ze kunnen de uitzending nu op een normale tijd zien op internet.”

Sinds 1992 stond Kruispunt geprogrammeerd rond de klok van 22.00 uur en haalde het RKK-programma tussen de 500.000-600.000 kijkers. Dit maakte Kruispunt tot het best bekeken religieuze tv-programma. Toen het programma herfst 2004 een uur later werd geprogrammeerd, daalden de kijkcijfers meteen. Leo Fijen: “Er is een causaal verband tussen de late programmering en de halvering van de kijkcijfers. De oudere mensen liggen dan al te slapen. Daarnaast zijn we achter zes verschillende programma’s geplaatst, de kijkers weten niet meer waar ze aan toe zijn.”

De maat is vol voor Leo Fijen en daarom heeft hij besloten om in ‘protest’ te gaan en zijn programma op zondag 22 januari een uur eerder ter beschikking te stellen voor de kijkers via internet. Leo Fijen: “Wij willen onze kijkers de mogelijkheid bieden om op een christelijk tijdstip naar ons programma te kijken. Het protest is dus niet dat we op zwart gaan maar we hebben gezocht naar een alternatief.”

Fijen richt zich met zijn protest op het netmanagement van Nederland 1: “Nederland 1 zou het toch de moeite waard moeten vinden om een prominent RKK-programma op een goede plek te programmeren. Kruispunt is geen doelgroepenprogramma maar een programma waar een brede doelgroep naar kijkt. Het is een programma dat vanuit katholiek oogpunt een bijdrage levert aan de oriëntatie van mensen. Nederland 1 wil een zender zijn waarop religieuze stromingen te zien zijn maar dan moeten programma’s wel een eerlijke kans krijgen.”

RKK’s Kruispunt is op zondag 22 januari vanaf 22.00 uur te bekijken op de RKK-site Katholieknederland.nl en om 23.15 uur op Nederland 1. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten