Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nederlandse dartsfinale trekt 3,5 miljoen kijkers

Bijna 3,5 miljoen in Nederland hebben Jelle Klaasen zondagavond het dartstoernooi van Lakeside zien winnen op SBS6. De finale is daarmee het best bekeken programma van vorige week. De Brabander won het World Darts Championships in Frimley Green met 7-5 van de titelhouder, de Hagenaar Raymond van Barneveld.

De 21-jarige Klaasen is de jongste winnaar ooit van het toernooi. Na afloop van de wedstrijd liep de winnaar het publiek in om zijn vriendin te omhelzen voor hij de beker in ontvangst nam. “Ik heb er geen woorden voor, ik weet niet wat ik moet denken”, zei Klaasen. “Dit is het mooiste wat ik in mijn leven heb meegemaakt.”

Met vier titels in de Lakeside Country Club van Frimley Green staat Van Barneveld op de tweede plaats aller tijden. De Engelsman Eric Bristow is met zijn vijf titels uit de jaren tachtig nog altijd de beste darter uit de geschiedenis van het toernooi. [Radio.NL/Novum]

Gerelateerde berichten