Zoek
Sluit dit zoekvak.

NOS biedt niet op Eerste Divisie en bekervoetbal

De NOS doet geen bod op de uitzendrechten van de wedstrijden in de Eerste Divisie en om de Gatorade Cup. Eerder trok de publieke omroep zich terug uit de onderhandelingen over de tv-rechten voor de uitwedstrijden van het Nederlands elftal en Jong Oranje. Dat maakte de NOS maandag bekend.

NOS-directeur Gerard Dielessen zegt ook de rechten van deze sportwedstrijden aan zich voorbij te laten gaan vanwege de ‘buitenzinnige commerciële en productionele eisen die de KNVB stelt’. “Dat is spijtig, want de beker zou natuurlijk uitstekend passen bij de publieke omroep.”

Dielessen zegt niet mee te kunnen doen aan de ‘wapenwedloop van rechtenbedragen’ in het Nederlandse voetbal. “Het budget van de NOS is in drie jaar met twintig procent afgenomen. Dit heeft ook gevolgen voor de aanschaf van sportrechten.” [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten