Search
Close this search box.

Reclames zorgverzekeraars kosten 79 miljoen

De Nederlandse zorgverzekeraars hebben vorig jaar 46 miljoen euro extra uitgegeven aan reclames. De kosten in 2005 zijn met 140 procent toegenomen. Dat blijkt donderdag uit een door MedNet Magazine gepubliceerd onderzoek. Vorig jaar werd er voor bijna 79 miljoen euro uitgegeven aan media-uitingen. In 2004 was dit nog 33 miljoen euro.

Radio en tv
De stijging is volgens het onderzoek voornamelijk toe te schrijven aan de invoering van het nieuwe zorgstelsel. De kosten voor reclame op televisie stegen het meest. Vorig jaar werd vijftig miljoen euro uitgegeven, tegenover zestien miljoen in 2004. Op de radio werd voor ruim veertien miljoen euro aan spotjes uitgezonden en advertenties in de dagbladen kostten de verzekeraars ongeveer tien miljoen euro.

Het ministerie van Volkgezondheid, Welzijn en Sport gaf voor de mediacampagne voor het nieuwe zorgstelsel zestien miljoen euro uit. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten