Search
Close this search box.

Revu wint hoger beroep tegen Henny Huisman

Nieuwe Revu heeft donderdag in hoger beroep van tv-presentator Henny Huisman gewonnen. Huisman was eerder in het gelijk gesteld nadat hij het tijdschrift had aangeklaagd omdat hij vorig jaar in een artikel een ‘programmadief’ was genoemd.

In hoger beroep oordeelde de rechter dat het artikel uit Nieuwe Revu weliswaar ‘suggestief is geschreven’, maar dat het geen onrechtmatigheden bevat. In het artikel werd geschreven over een ruzie tussen de productiebedrijven Orange Factory, de firma van Huisman, en Creative Concepts. Huisman zou de serie ‘Hemel op paarden’ die hij bij Creative Concepts maakte, bij Orange Factory hebben gekopieerd in de serie ‘Paradepaarden’. Volgens Huisman stond het artikel ‘vol onjuistheden die suggestief, insinuerend, lasterlijk en onnodig grievend zijn’. Hij eiste een rectificatie en een schadevergoeding.

Huisman kreeg aanvankelijk van de rechtbank gelijk, maar in hoger beroep vernietigde het gerechtshof van Amsterdam het vonnis. Huisman draait nu voor alle proceskosten op. In RTL Boulevard reageerde Huisman gelaten vanaf zijn vakantieadres in Bonaire. “Ik vind dat je af en toe je tanden moet zien omdat de bladen anders maar raak schrijven. Maar achteraf gezien is het proces de moeite niet waard geweest. Ik had het beter onderling met de schrijver van het artikel op kunnen lossen.” [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten