Zoek
Sluit dit zoekvak.

Sacha de Boer meeste favoriete nieuwslezer

Sacha de Boer is de meest favoriete nieuwslezer, de Bijlmerramp is het belangrijkste binnenlandse nieuws en de vrijlating van Nelson Mandela is het meest positieve nieuws, allen van de afgelopen 50 jaar. Dat is onder andere de uitkomst van een internet-enquête die gehouden is in het kader van het 50-jarige jubileum van het NOS Journaal. Volgens de NOS hebben 400.000 een stem uitgebracht.

De uitslag van de internet-stemming, die bestond uit tien categorieën, vormt de basis van ‘De keuze van de kijker’ dat aanstaande zondag (29 januari) te zien is op televisie. Het jubileum-journaal van 20 minuten wordt gepresenteerd door oud-nieuwslezer Harmen Siezen, na het reguliere journaal van 20.00 uur op Ned. 1 en 2.

In het kader van de viering van 50 jaar NOS Journaal kreeg de televisiekijker vanaf 5 januari, de dag waarop het Journaal precies 50 jaar bestond,  de mogelijkheid om zijn eigen Journaal samen te stellen. Stemmen was mogelijk tot en met 26 januari. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten