Search
Close this search box.

Veranderingen Capital FM Londen uitgesteld tot maandag

Capital FM in Londen zal pas maandag (9 januari) zijn naam gaan wijzigen in Capital Radio. Vanaf dan zal de nieuwe programmering ingaan en zal er nieuwe vormgeving in gebruik genomen gaan worden. Met alle wijzigingen hoopt Capital FM de nummer 1 positie onder de lokale radiostations in Londen te heroveren.

Een weekje later…
Oorspronkelijk zouden de wijzigingen bij Capital FM, of ‘Tune up’ zoals ze het zelf noemen, al afgelopen dinsdag ingaan. Uiteindelijk is besloten om het gebeuren toch te verschuiven naar maandag. Momenteel draait het station nog volgens de vakantieprogrammering die met kerst werd ingezet. De grote namen als Johnny Vaughan (ochtendshow) en Richard Bacon (avondspits) mogen dus nog een aantal dagen langer van hun vakantie genieten, want zij ontbreken in deze vakantieprogrammering.

Muziek
Een wijziging die wel al grotendeels is doorgevoerd is het muziekformat. De rockmuziek is al grotendeels verbannen van de zender. In plaats hiervan probeert Capital een, naar eigen zeggen, nieuw geluid te creëren met een mix van mainsteam R&B, melodieuze singer-songwriters als James Blunt en Dido, feel-good black music waarvan de roots bij soul liggen (zoals Janet Jackson en Destiny’s Child) en pop/funk als Justin Timberlake en Jamiroquai.

Programmering
De nieuwe programmering van Capital Radio zal op werkdagen gevuld gaan worden met Johnny Vaughan (06-90 uur), James Canon (09-13 uur), Chris Brooks (13-17 uur) Richard Bacon (17-20 uur), Paul Gillies (20-23 uur), London’s Love Songs (23-01 uur), Tim Lichfield (01-04 uur) en Kam Kelly (04-06 uur). In het weekend zijn onder andere Neil Bentley, Jeremy Kyle (a.k.a. Jezza) en Craig Doyle te horen.

De veranderingen bij Capital FM maken allemaal deel uit van de grote herstructureringen van eigenaar GCap Media. Het afgelopen half jaar zag het bedrijf haar winstcijfers namelijk fors dalen.

Xfm Scotland
Naast Capital FM in Londen zijn er ook grote veranderingen doorgevoerd bij het zusterstation Beat 106 in Glasgow. Sinds afgelopen woensdag is dit station omgevormd tot het alternatieve jongerenstation Xfm, waarmee GCap ook al actief is in Londen en via DAB. Om klokslag 8 uur ging Xfm in Schotland van start met “Loaded” van Primal Scream.

Met het ombouwen van Beat 106 naar Xfm hoopt GCap de positie van het merk Xfm te verstevigen. Daarom heeft Xfm Schotland nagenoeg dezelfde vormgeving als Xfm Londen. Het enige verschil is dat men in Schotland de vormgeving heeft laten inspreken door een Schotse voice-over.

Dit jaar zal Xfm overigens ook van start gaan in Manchester, waar GCap vorig jaar al een licentie voor verwierf. [RS/Radio.NL]

Gerelateerde berichten