Search
Close this search box.

Voorzitter raad van toezicht Llink stapt op [Update]

De voorzitter van de raad van toezicht van de omroep Llink, Niko Koffeman, is woensdagavond opgestapt. Dat zegt Koffeman donderdag tegen Novum Nieuws. Hij vindt zijn ontslag de enige manier om de geruchten rond het ontslag van Llink-directeur Anna Visser te ontzenuwen. Ook vice-voorzitter van de raad van toezicht Walter Etty heeft ontslag genomen.

De raad van toezicht maakte maandag bekend Visser te willen ontslaan ontslaan. Volgens geruchten had dit te maken met een richtingenstrijd binnen de omroep. Llink is een fusie van de dierenomroep Nutopia en De Nieuwe Omroep. Koffeman komt van Nutopia. Binnen de omroep werd gesuggereerd dat hij niet tevreden zou zijn over de manier waarop Llink het thema dieren behandelt.

Het personeel van de omroep schaarde zich achter Visser en vond dat de raad geen goede argumenten had om de directeur te ontslaan. Woensdagavond boog de ledenraad van Llink zich over de zaak. De ledenraad diende geen motie van wantrouwen in tegen de raad van toezicht. Volgens Koffeman zijn de plannen om Visser te ontslaan niet ingetrokken met zijn vertrek en wordt het definitieve ontslag in een rechtszaak bepaald.

De advocaat van Visser, Willem van de Meer de Walcheren, vindt het ‘een beetje raar’ dat degene die het voortouw nam in het ontslag van Visser nu zelf is opgestapt. “Maar misschien is het ook grootmoedig geweest dat hij heeft besloten om te gaan, zodat de lucht geklaard is voor een nieuwe, vruchtbare samenwerking.” De advocaat heeft voorgesteld een afkoelingsperiode in te lassen en af te wachten of er een rechtszaak komt. “Op dit moment is mevrouw Visser aan het werk en blijft mevrouw Visser aan het werk. Laat daar geen misverstanden over ontstaan.”

Het personeel maakt zich nog steeds zorgen over de situatie rond de directeur, zegt Llink-medewerker Marcel van de Steen donderdag. “Ik denk dat Koffeman het goede besluit heeft genomen om weg te gaan. Maar het ontslag ligt er nog, dus wij zijn nog niet opgelucht.”

Koffeman ziet de toekomst van de zender positief in. “Llink heeft buitengewoon veel kansen. Net als de Evangelische Omroep, die zich van kleine omroep tot een grote in Nederland heeft ontwikkeld. Er moeten goede programma’s worden gemaakt die de kijker raken. Daar hebben ze zeker de mogelijkheden toe.”

Koffeman staat niet met lege handen na zijn terugtreden. “Ik deed dit maar parttime, dus ik heb genoeg andere dingen waar ik me nu mee bezig kan houden.” [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten