Zoek
Sluit dit zoekvak.

Yorin FM wordt brede zender [Update]

SBS Broadcasting wil van Yorin FM een brede zender maken. Het concern wil doen door de zenderprogrammering aan te passen. De luisteraar hoeft op korte termijn geen grote veranderingen te verwachten. De naam en programmering worden voorlopig niet aangepast. Op dit moment regelt RTL nog zaken als het muziekbeleid, maar SBS wil zo snel mogelijk zelf de touwtjes in handen nemen. Pas in juni zal het roer omgegooid worden, omdat dan nieuwe contracten met adverteerders worden afgesloten. SBS heeft vooralsnog geen plannen om een tweede radiozender over te nemen, maar het wordt ook niet uitgesloten.

Volgens SBS is het duidelijk dat er één en ander moet veranderen bij Yorin FM. “Het is duidelijk dat ons marktaandeel moet groeien, want anders is de zender niet winstgevend”, zegt topman Patrick Tillieux vandaag in het Financiële Dagblad. “De programmering wordt breder, maar nog steeds wel voor een jong publiek, net als op televisie.” Het overnemen van Yorin FM is zeer belangrijk voor SBS. “De aankoop is de ontbrekende vierde pijler in onze multimediastrategie naast televisie, internet en een magazine. Radio is bij uitstek een ochtendmedium. Het sluit perfect aan op onze televisieactiviteiten ’s avonds. Al onze concurrenten doen dat al.”

SBS heeft woensdag het contract ondertekend waardoor het Yorin FM overneemt van RTL Nederland, maar is officieel al op 1 januari 2006 en dus met terugwerkende kracht eigenaar geworden van het verlieslijdende radiostation. Volgens Dutchmedia heeft SBS circa 10 miljoen euro moeten betalen aan RTL Nederland om het station over te mogen nemen.

De huidige directie van Yorin FM gaat waarschijnlijk mee naar SBS, maar blijft in ieder geval ook werken voor RTL FM. Het gaat om de heren Arthur Weijers (algemeen directeur), Stephan Koot (music director), Robert Feller (program director) en Robert Kjaerby-Jensen (creative director). Vanaf juni zal er naar verwachting iemand anders aan het roer te staan bij Yorin FM. [JS/Radio.NL]

Gerelateerde berichten