Zoek
Sluit dit zoekvak.

‘Zoom.in verdubbelt kijkcijfers’

De kijkcijfers van Zoom.in zijn vorig jaar ruim verdubbeld. De nieuwsvideo’s op het internet werden bijna 38 miljoen keer bekeken. Ten opzichte van 2004 is dat een groei van 55 procent, meldt de leverancier van internetnieuws donderdag.

Zoom.in zegt dagelijks ongeveer 120 videoclips uit te zenden via het internet. Een item over ‘Winnie de Poema’ op de Veluwe was vorig jaar de meest bekeken clip. Op de tweede plek staat ‘Nieuw zoogdier op Borneo ontdekt’ en op drie ‘KNMI kondigt weeralarm af’.

Zoom.in meldt verder dat de nieuwe landen België en Frankrijk vijftien procent van de kijkcijfers hebben gerealiseerd. De groei van internettelevisie verklaart het bedrijf door het toegenomen aanbod, de uitbreiding van het aantal distributiepartners en de introductie in België en Frankrijk.

Zoom.in verwacht dat de groei dit jaar toeneemt. Met de start van het videonieuws in Spanje, Italië en Duitsland acht de internetzender het mogelijk dat het aantal kijkers dit jaar oploopt tot zeventig miljoen. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten