Publieke radio moet 13 miljoen bezuinigen

De raad van bestuur van de Publieke Omroep meldt dat de radiozenders de komende jaren in totaal 13 miljoen moeten bezuinigen. De radiozender 747AM gaat weer Radio 5 heten en ondergaat een gedaanteverwisseling. Door een ander profiel te kiezen bespaart de zender ongeveer 6,5 miljoen euro.

De raad van bestuur moet als gevolg van de omroepbezuinigingen niet alleen bij de televisie besparen. Daar wordt wel het leeuwendeel van de besparingen gevonden, maar bij de publieke radiozenders moet in totaal 13 miljoen euro worden bezuinigd, aldus Adformatie. De omroepleiding omschrijft ‘Radio 5 nieuwe stijl’ als een ‘veelkleurige zender waarop én levensbeschouwing én educatie én toegankelijke muziek te horen zijn’.

Op deze manier wil PO het bereik van Radio 5 vergroten zodat specifieke informatie zijn weg naar de luisteraar gemakkelijker vindt. ‘Ook willen we de doelgroep 55+ met een laag of gemiddeld opleidingsniveau meer aan deze zender binden.’

Voor Radio 1 verandert er in de nieuwe opzet nauwelijks iets. Radio 2 ondergaat slechts lichte aanpassingen, terwijl Radio 3 op de huidige koers kan voortgaan. Radio 4 moet zich meer gaan profileren als een brede klassieke muziekzender. Dit brengt met zich mee dat jazz en wereldmuziek meer ruimte krijgen op de Concertzender (een publieke zender die alleen via de kabel en internet is te ontvangen). [Adformatie/Radio.NL]

Gerelateerde berichten