Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuwe ochtendkrant NRC.Next in ‘De Ochtenden’

Het programma De Ochtenden besteedt dinsdag (14 maart) op Radio 1 volop aandacht aan de nieuwe ochtendkrant NRC.next, die vanaf dinsdag verschijnt. Chef Hans Nijenhuis en Pieter Broertjes, hoofdredacteur van de Volkskrant, zijn tussen 9.00 en 10.00 uur te gast. Zij spreken onder andere over welke gevolgen de nieuwe krant heeft voor ochtendkrant de Volkskrant.

Uitgever PCM wil met NRC.next een nieuw lezerspubliek tussen 25 en 40 jaar aanboren. Juist onder deze groep worden steeds minder kranten gelezen. Saillant is dat de Volkskrant eveneens deel uitmaakt van deze uitgever. De verwachting is dat de nieuwe krant juist een concurrent wordt voor die van Broertjes.

‘Uitgeklede versie’
Overigens blijft het NRC Handelsblad gewoon ’s avonds verschijnen. NRC.next is ‘een uitgeklede versie’ van de avondeditie en brengt voornamelijk ‘korte berichten en rubrieken in een modern uiterlijk’. Uit onderzoek van het NRC bleek dat er grote belangstelling bestaat voor NRC.next. De nieuwe krant zal net als andere concurrenten Spits en Metro in tabloidformaat verschijnen. [RvB/Radio.NL]

Gerelateerde berichten