Radio oorlog in Pakistan leidt tot 24 doden

Een strijd tussen twee Islamitische geestelijken heeft begin deze week tot een waar bloedbad geleid in Pakistan. Beide leiders begonnen via hun eigen radiostations het geloof van elkaar te bekritiseren, waarna er een waar slagveld uitbrak, zo meldt ‘The Associated Press’.

Het voorval gebeurde afgelopen maandag aan de noordwestelijke grens van Pakistan met Afghanistan. In dit gebied heeft de Pakistaanse regering momenteel nauwelijks macht, laat staan dat er wetten gelden. Het gevolg is dat de macht van de Islamitische radicalen steeds groter wordt.

Nadat de Islamitische geestelijken via hun radiostations het godsdienstige geloof van elkaar bekritiseerden brak er een ware oorlog uit, waarbij de twee rivaalerende groepen elkaar onder vuur namen met mortieren, raket-aangedreven granaten en handgranaten. Tijdens deze strijd, die zich doorzette op dinsdag vielen in totaal 24 doden. [RS/Radio.NL]