Zoek
Sluit dit zoekvak.

BNN gaat door met Top of the Pops

BNN laat zich niet uit het veld slaan door de beslissing van de BBC om te stoppen met Top of the Pops. De omroep blijft een Nederlandse versie van het muziekprogramma maken. Dinsdag liet de Britse omroep weten na 42 jaar te stoppen met de toonaangevende show, maar BNN ziet geen reden om de Nederlandse versie van Top of the Pops van de buis te halen. “Wij zijn tevreden over de populariteit en de kwaliteit van het programma”, verklaart woordvoerder Marieke Saly woensdag.

Top of the Pops wordt in tientallen landen wereldwijd uitgezonden. De buitenlandse versies van het muziekprogramma bestaan voor de helft uit optredens die door de BBC zijn opgenomen. De rest van de show wordt gevuld met muziekopnamen uit het betreffende land.

De BBC is niet van plan overal de stekker uit het programma te trekken. Zo overlegt de Britse omroep met BNN over de invulling van de Nederlandse variant, zegt Saly. “Waarschijnlijk blijft de BBC gewoon muziekopnamen van internationale artiesten opsturen.”

Vrijwel alle grote popmuzikanten zijn ooit te zien geweest in Top of the Pops, van de Beatles en de Rolling Stones tot Nirvana en de Spice Girls. De Nederlandse versie van het programma wordt sinds 2000 uitgezonden. De show op BNN wordt gepresenteerd door Hanna Verboom en Curt Fortin. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten