Deejay Irene Moors is dol op radio

RTL presentatrice Irene Moors staat open voor een carrière op de radio. Dat vertelde Moors aan Novum Nieuws. De televisiepresentatrice maakt volgende week haar debuut als deejay. Ze neemt twee weken het ochtendprogramma over van RTL FM-presentatrice Marjon Keller, die met zwangerschapsverlof gaat. “Als mensen het leuk vinden wat ik doe, dan ga ik wel nadenken over een carrière bij de radio.”

De 38-jarige Life and Cooking-presentatrice vertelt radio een ‘ontzettend leuk’ medium te vinden. “Als ik te gast ben bij een radioprogramma, dan ben ik niet weg te slaan. Ik blijf dan maar hangen.” Een bijkomend voordeel is volgens Moors dat je voor radio niet op hoeft te tutten. “Je hoeft je haar niet leuk te doen en je hoeft niet uren in de make-up. Heerlijk lijkt me dat.”

Haar liefde voor de radio betekent echter niet het einde van haar televisiecarrière. Vorig jaar heeft de presentatrice een productiebedrijf opgericht, House of Television. Het eerste programma van dit bedrijf, ‘Er is zoveel meer’, liep uit op een fiasco. Het medium in deze show, Robbert van den Broeke, werd beschuldigd van oplichting. Voorlopig zijn er volgens Moors nog geen dingen te verwachten waar je ‘vol spanning op moet gaan zitten wachten’. “We zijn nu vooral bezig met kleine filmpjes en dingen voor bedrijven.”

Moors zit wel vol met ideeën. “Ik zou graag nog iets met kinderen willen doen. Ik denk dat dat er nog wel van gaat komen, want ik vind het heel leuk om met kinderen te werken. Het is, net als live-televisie, altijd onverwacht, je weet nooit wat er gaat komen.” Ook hoopt ze dat het idee dat zij en Carlo Boszhard hebben voor het programma Bowling with Stars wordt opgepakt. “We hebben een pilot gemaakt. En zoveel lol als je hebt als je met vrienden gaat bowlen, zoveel lol hadden wij. Maar het is nog niet bekend of dat erdoorheen komt.”

De presentatrice beseft echter wel dat ze niet alles tegelijk kan doen. “Ik blijf in ieder geval gewoon bij Life and Cooking samen met Carlo, dat is een zekerheid. En alles wat daarbij komt is een cadeautje.” [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten